Харадинај каже да је вијест лажна

Премијерка Србије Ана Брнабић је изјавила да јој је косовски премијер Рамуш Харадинај рекао да је вест да је званичницима Београда забрањен улазак на КиМ лажна

Србија 05.07.2019 | 11:02
Харадинај каже да је вијест лажна
Брнабићева и Харадинај учествују на самиту лидера Западног Балкана у Познању.

Подсетимо, косовско министарство спољних послова је у четвртак донело одлуку да не даје било какву дозволу званичницима из Београда да посете КиМ, навео заменик косовског министра спољних послова Јетљир Зиберај.

Та одлука изазвала је бројне реакције.

Одлука Приштине да забрани улазак српским званичницима на КиМ је потез без преседана, рекао је потпредседник Владе Србије и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Он је додао да је та одлука још један шамар, не Београду већ пре свега Европској унији и међународној заједници, која срамно ћути на кршење свих цивилизацијских норми које годинама спроводе Рамуш Харадинај и Хашим Тачи.

И портпаролка ЕУ Маја Коцијанчић реаговала је поводом одлуке приштинских власти да ниједном званичнику из Београда не дозволи улаз на територију тзв. Косова.

Она је изјавила да ЕУ очекује поштовање споразума о посетама званичника, који је постигнут у оквиру дијалогу Београда и Приштине.

Очекујемо поштовање свих споразума постигнутих у оквиру дијалога Београда и Приштине под покровитељством ЕУ, укључујући и споразум о посетама званичника”, навела је Коцијанчић .

(Б92/Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

05.07.2019 09:58

Лажна је вјешт. Само визу теже добити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

05.07.2019 12:33

Свака част и маја је забринута .

Name

БОБА

05.07.2019 13:00

ТРАЧАРЕЊЕ ЈЕ ДАНАС У ТРЕНДУ.СВЕ СЕ СВОДИ РЕКЛА КАЗАЛА.НАЈГОРЕ У СВЕМУ СВАКО ПРИЧА ШТА ЊЕМУ ОДГОВАРА И ТАКО ДАН ЗА ДАНОМ.СРЕТНО .

ОДГОВОРИТЕ