Haradinaj kaže da je vijest lažna

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je vest da je zvaničnicima Beograda zabranjen ulazak na KiM lažna

Srbija 05.07.2019 | 11:02
Haradinaj kaže da je vijest lažna
Brnabićeva i Haradinaj učestvuju na samitu lidera Zapadnog Balkana u Poznanju.

Podsetimo, kosovsko ministarstvo spoljnih poslova je u četvrtak donelo odluku da ne daje bilo kakvu dozvolu zvaničnicima iz Beograda da posete KiM, naveo zamenik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetljir Ziberaj.

Ta odluka izazvala je brojne reakcije.

Odluka Prištine da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima na KiM je potez bez presedana, rekao je potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

On je dodao da je ta odluka još jedan šamar, ne Beogradu već pre svega Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici, koja sramno ćuti na kršenje svih civilizacijskih normi koje godinama sprovode Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

I portparolka EU Maja Kocijančić reagovala je povodom odluke prištinskih vlasti da nijednom zvaničniku iz Beograda ne dozvoli ulaz na teritoriju tzv. Kosova.

Ona je izjavila da EU očekuje poštovanje sporazuma o posetama zvaničnika, koji je postignut u okviru dijalogu Beograda i Prištine.

Očekujemo poštovanje svih sporazuma postignutih u okviru dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU, uključujući i sporazum o posetama zvaničnika”, navela je Kocijančić .

(B92/Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Re

05.07.2019 09:58

Lažna je vješt. Samo vizu teže dobiti.

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

05.07.2019 12:33

Svaka čast i maja je zabrinuta .

Name

BOBA

05.07.2019 13:00

TRAČARENJE JE DANAS U TRENDU.SVE SE SVODI REKLA KAZALA.NAJGORE U SVEMU SVAKO PRIČA ŠTA NJEMU ODGOVARA I TAKO DAN ZA DANOM.SRETNO .

ODGOVORITE