СДС може бити странка број 1

Нови предсједник СДС Мирко Шаровић вјерује да та странка може да буде опет странка број један у Републици Српској.   - Ми морамо бити потпуно спремни, дјеловати као један организам уколико желимо да опет повратимо повјерење и будемо најбољи", казао је Шаровић у интервјуу Слободној Европи.

Република Српска 05.07.2019 | 10:18
СДС може бити странка број 1
Говорећи о формирању Савјета министара БиХ, Шаровић каже да питање око НАТО-а није једини камен спотицања код странака које су створиле коалицију, СНСД, СДА и ХДЗ.

"У фокусу је ово питање око НАТО-а и јавност мисли можда да је то једини камен спотицања. Мени се чини да није само то у питању, него да постоје и разлике уопште о схватањима структуре извршне власти на нивоу БиХ сасвим другачија у политичком смислу", казао је Шаровић.

Према његовим ријечима, главни партнери, који су започели ову активност, дубоко се разилазе око многих кључних питања.

"Постоји страх и зебња да ли уопште могу заједно и да ли ће се коалиција распасти чим се састави. Мислим да је то сада размишљање и код оних који нису дио страначких структура. На шта ће то личити сутра, такав Савјет министара са политичким странкама, које су у некој врсти коалиције, односно партнерства, а с друге стране, заузели су унапријед ровове које је, рекао бих, тешко превазићи", рекао је Шаровић.

Што се тиче коалиције СДС и СНСД, Шаровић каже да је било различитих мишљења о томе што је и разумљиво за једну политичку организацију с обзиром на ову ситуацију око формирања власти у БиХ.

"Моја оцјена је била, и настојао сам да то подијелим са својим партијским колегама, да је тај наш јаз са СНСД-ом протеклих година био толико велики да није за очекивати да ми сада обучемо неко ново одијело и ускочимо у коалицију", казао је Шаровић.

Мишљења је да у овом тренутку треба прије свега отворити међустраначки дијалог у смислу да поготово разговарамо о неким крупнијим стварима од општег интереса и да покушамо да заузмемо став о неком општем интересу.

"То је у овом тренутку, ја бих рекао, тај домет и не мислим да је сада право вријеме за прављење коалиције", закључио је Шаровић.

Он каже да му је приоритет формирање страначких органа.

"Прије свега мислим на конституисање главног одбора и предсједништва и мислим да је то неопходно прије него што уђемо у оно што је најважније, а то је припрема за изазове или велике циљеве који стоје пред странком, прије свега локални избори који су идуће године. Ми морамо бити потпуно спремни, дјеловати као један организам уколико желимо да опет повратимо повјерење и будемо најбољи", казао је Шаровић.

Упитан да ли СДС може превазићи слабости и постати водећа странка у Републици Српској, каже да може и да је он оптимиста.

"Ја сам оптимиста и мислим да можемо, иначе се не бих прихватио овог посла да у то не вјерујем, али потребно је да сви заједно радимо за такво нешто. Мислим, прије свега, да изградимо јасну, препознатљиву политику, да будемо препознати, другачији од наших конкурената, да искажемо и увјеримо гласаче у ту нашу политику и снажно вјерујем да ми можемо да будемо опет странка број један у Републици Српској", казао је Шаровић у интервјуу Слободној Европи.

БН ТВ

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Зоран

05.07.2019 08:21

Само законом о порјеклу имовине показацете да сте за народ,постење и правду. Без тога велика 0.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зоране

05.07.2019 08:38

па ста је са вама, па сдс је и створио тајкуне, јер мислис да це ици против себе, ви јадници мислите да це они доњети закон, па били су на власти сто не донесосе, колико сте наивни то је за смијање

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

05.07.2019 09:01

СДС ,ОСЛОБОДИО ' БАЊА ЛУКУ А СНСД РЕПУБЛИКУ СУМСКУ

Name

7777

05.07.2019 09:12

Тај закон СДС гура и предлазе годинама али СНСД и његови сатрапи који су вецина га одбацују. Молим Саровица да у предсједниство убаци и оног малог гиммазијалца делегата из Висеграда јер од дјеце имамо пуно тога науцити а тој омладини истовремено цемо пренијети насе искуство и мудрост. То је та рекао бих побједницка спона која це нас вратити на власт да извучемо Српску из амбиса.

Name

...РЕ

05.07.2019 11:50

ако могу сда и хдз у федерацији може и сдс у РС!

Name

Глас народа

05.07.2019 12:54

Интересантно!!! Постати странка водиља знаци увјерити народ да се стите боље национални интереси да це народ да боље зиви.Али ви за то немате снаге и памети.Поријекло имовине неце се постици пуно исто као она акција имас куцу врати дтан.Циста утоија!!!окренимо се около па водимо да на сваком цоску се краду дрзавне паре нп.неиздавање рацуна у трговинама...Инспеције ниста не раде ниста се не санционисе,незатварају се радње да ли била власт ова или она.Господо на западу никоме немозе пасти на памет да ме изда рацун...Како покрити здравство сколство ако се не плацају порези и таксе...Нецувено корупција на сваком цоску. .Уразумите се где год кренете иста ситуација..

Name

Миладин

05.07.2019 20:28

Сви тајкуни које је створио СДС су поодавно у СНСД. СДС се добро очистио.

Name

Марко

05.07.2019 08:25

Бице СДС сигурно најбоља под једним условом а то је под хитно распустити ОО СДС а Соколац. Бјелица је попусена лула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блиц

05.07.2019 09:00

Нема од распустања ниста, Цицко је оснивац СДС-а и он како казе тако мора бити!

Name

Горан

05.07.2019 09:25

Ма сада це се Цицко престројити. И не само он. И острити ноз за сљедецу прилику.

Name

Проблем схватањ

05.07.2019 08:26

Улазак у изврсну власт за црвену секту је је дјелимицно питање опстанка.Наравно друга страна се сигурно не слазе са постављањем мркоњицког Ал Капонеа Тегелтије на мјесто предсједавајуцег савјета министара

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛ ЦАПОНЕ

05.07.2019 09:00

Управо тако ! Доласком Тегелтије на цело СМ БИХ званицно постаје земља АЛ ЦАПОНЕ ! Све сто се десава у Бања Луци пренијет це се на ниво БИХ !

Name

Па

05.07.2019 08:33

Наравно да мозе и мора, са висе тацки гледиста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛАГОЈЕ

05.07.2019 09:48

МОЖЕ И МОРА, АЛИ НЕ СА ВАМА, НЕГО КАД СЕ ПОЈАВЕ СПОСОБНИ, КАДРИ И ОДВАЖНИ. МЕЂУ ВАМА ИХ ТРЕНУТНО НЕМА, ЈЕР СТЕ ИХ СВЕ РАСТЈЕРАЛИ. КО ГОД ЈЕ НЕШТО ВРИЈЕДИО БИО ЈЕ МАРГИНАЛИЗОВАН. ВИ ОД 90-ТИХ ДРЖИТЕ ИСТЕ КАДРОВЕ И НАДАТЕ СЕ...ЧЕМУ!? ПРИ ТОМЕ, НЕ МИСЛИМ САМО НА СДС.

Name

Цињенице

05.07.2019 10:10

У сваком слуцају од постојецих неспособних на власти, тотални колапс!

Name

Овако некако

05.07.2019 10:46

Може наравно. Да сјаши Курта па да узјаши Мурта!!!

Name

Курта је гори

05.07.2019 11:50

Манипулисес.

Name

Освит

05.07.2019 08:39

Највеци и најпрепреденији прелетац у историји Републике Српске је Милорад Додик .Он је данас предсједник изворног СДСа сто јасно показује и структура његовог цланства. Зато ГОСП. Саровицу са тим именом никада висе нецете бити водеца странка у Републици Српској.Милорад Додик је освојио мјесто националног лидера и никоме га неце препустити,осим у наследе свом сину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шофер

05.07.2019 09:40

Ста реци а не заплакати? Пробуди се друзе, вријеме је

Name

Директ

05.07.2019 12:05

У ситуацији која је отприлике на пола, оцекујмо "неоцекивано". Ердоган је изгубио у свом Истанбулу, Вуциц је побједио Тадица. СДС и СзП требају да буду јос активнији и креативнији и цао Додик. Вријеме је (вец одавно) за пензију.

Name

Да

05.07.2019 08:40

би постали прва странка морате изаци са јасним програмом циљевима и највазнеје промјеном многих закона од поријекла имовине , процесуирање свих нерјесених убистава, постравање затворских казни, уводјење дозивотне робије, нароцито драстицно повецати казне на криминал и корупцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политиколог

05.07.2019 08:49

Уколико будете играли на карту јефтиног популизма и подизању националних и вјерских осјећања као што то сад ради СНСД, овај народ ће те повући у амбис из којег дуго неће бити опоравка. И још нешто: Нема РС без БиХ нити БиХ без РС, без стабилне економије, привреде, владавине права,доброг образовања итд.Али Ви то све знате, изволите, анимирајте гласаче (бираче).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

05.07.2019 10:06

Све то стоји. Прво се мора разбити умрезена криминална хоботница! ЦИК, правосудје, власт, свw умрезено до породилиста!

Name

СДС

05.07.2019 08:54

И биће, ако Бог да!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИА снајка

05.07.2019 08:57

Не постоји ни једна једина тема о којој СДС треба да разговара са СНСД ом, јер ако миските да постоји, исти сте као и они, криминална група која познаје само свој лични интерес и личну корист. Очистите СДС од криминалаца, будите народна странка, па макар за 20 година или се распадните ако не можете наћи поштене и квалитетне чканове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавски гониц

05.07.2019 09:14

Проблем СДС је бирати измедју пута напредка РС и БиХ знаци ЕУ,НАТО или доказивање са СНСД ко је веци Србин и цувар РС. Прва опција знаци пропаст идеје о самосталној РС и велике Србије,бољи зивот. Друга опција је један дуготрајан процес, неизвјестан и ризицан да РС остане без младих људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круминалац једном, криминалац увијек

05.07.2019 10:02

Кеиминалци одњеговани у СДС су сада у СНСД и другим странкама, има их поприлицан број јос увијек у СДС декл. Они це убацити у рикверц по потреби,да би наставили све као и до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предуслов

05.07.2019 10:15

Нови изборни закон, власниство мандата и воља градјана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

05.07.2019 10:28

Проблем лежи у чињеници да је добар дио нације под "Дијагнозом"...добар дио избјегава психијатра и не жели да се прегледа.... Тако је и у овом случају "Власт " је дрога која омамљујућим дејством улази у мозак затварајући разумну комуникацију и осјећај за мјеру....последица је "грч "... грч којим се обољели држи за палицу власти вјерујући у "своју велику памет,мудрост и праведност" коју просипа "свугдје "по заузетом простору.... Због не толерантности и способности да прима и реагује на критику, измишља непријатеље, поступцима ствара конфузију и врши пљачку свега што мисли да му може требати.... лијек не постоји, једино је "смртна " , божија или казна којом се може трајно удаљити од власти..... Некада је историја оваква стања решавала револуцијом потлачених и обесправљених...данас , данас то раде "моћници" они који су их и довели на власт ...кажњавањем цијелог народа, онда када остваре свој циљ и узму што су зацртали! А "владари "...е они или, ако буду коперативни се успију склонити у треће земље или напрасно умру или буду убијени у "терористичком нападу "..по квалификацији странаца.... Сва ова наша говна, која су омирисала рат , политику прије 90-тих и после ...требају нестати и довести младе, школоване и паметне људе...не никако оне који су слијепи следбеници досадашњих / Стевандиће,Мајкићке, Шпириће, Кошарце и сл говна/....него "анонимусе" и не заражене ни прошлоћу ни билокаквим фасцинацијама , а најмање ликова....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс од поцетка до краја

05.07.2019 11:56

Ако будете оцистили странку од Додикових људи и ако будете одредили политику своју тако да са Додиком нема сарадње и ако се ријесите будуцих папака, онда има сансе да СДС буде број један. Али, да би се ријесили будуцих папака, мора се направити неки уговор са будуцим одборницима или посланицима који мандате буду освајали захваљујуци СДСу и политике коју буду представљали. Па нека иду у СНСД послије али це морати дебело да плате. Ево, примјер у Добоју, град који је пун папака. Ту само папцине и зиве. Скупстина добојска је сва скројена од папака. Посланици који долазе из Добоја су највеце папцине. Запослени у јавним институцијама у Добоју су папци на квадрат, а једино је новоизабрани градонацелник Добоја наркоман, осим сто је и папак, висе је наркоман. А народ је глуп, јер вјерује папцима и политицарима попут Обрена, Цицка, Мице и осталих који раде на русењу РС. Највеци злоцинци према србима су управо они на целу са Милетом Додиком, а доказ за то је највеце протјеривање српског народа са ових простора. Глуме патриоте за ону класу која је назалост вецина, а то су примитивни и необразовани људи, којима је довољно 100км за изборе, али це реци нека њих, они цувају РС, а они у ствари цувају само СЕБЕ. Спремни у сваком моменту да се спакују и оде, ако се не дај бозе понови 1991. Народе, памет у главу и науци да разликујес добре и лосе људе, лазне и праве патриоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈЛИЈА

05.07.2019 14:50

Господине Шаровићу,надам се да читаш ове коментаре јер у њима је садржана истина.О Добоју ви у Главном одбору немате праву слику само зато што сте све информације добијали од обрена и он вас је девет пуних година вртио око малог прста.Све што вам је сервирао ви сте прогутали.Морате да знате да је обрен два дана прије октобарских избора одржао састанак са активистима СДС и позвао их да гласају за жељку и додика и тиме издао и преварио Говедарицу.Морате бити опрезни да се то никад више не догоди у СДС-у.Зато из овог примјера извуците поуке јер се са ове дистанце види да обрена има још у СДС.

Name

РЕ Сдс од почетка до краја и ДОБОЈЛИЈА

05.07.2019 16:42

на задњим општим изборима за град Добој.Нигдје у РС није остварен резултат као у Добоју 4:0 ИВАНИЋ МЛАДЕН - САВЕЗ ЗА ПОБЈЕДУ 16.905 49,00% ДОДИК МИЛОРАД - СНСД 16.156 46,83% ГОВЕДАРИЦА ВУКОТА - С з П 16.449 47,16% ЦВИЈАНОВИЋ ЖЕЉКА СНСД 13.325 38,20% ПАРЛАМЕНТАРНА СКУПШТИНА БиХ СДС-ЛИСТА (СДС-НДП-НС-СРС) 17.618 50,69% СНСД 8.977 25,83% НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА - 11.494 32,17% СНСД 6.644 18,60% Поздрав из Добоја.

Name

Младен Добој

06.07.2019 06:02

Веца је то разлика била. Вукота је у Добоју подерао зељку, али је Обрен пеглао гласове. Такодје и Иваниц Додика, али је и то Обрен испеглао све заједно са метузалемом котрљајуцим. Смањивао разлику да задовољи обе стране, и Додика, а и СДС. Јер це њима реци, ево изволите побједили сте. Друскане, то ста се у Добоју радило не ради се нигдје у свијету. Папцине загуљене, без идеје, идеологије, морала..нема ниста у Добоју. Само интерес голи, и гуљење народа. А на крају, ево ти питање, засто Обрен отрца Додику у загрљај одмах послије избора? 24х нису просла. Или засто онако два-три дана пред изборе оде на отварање аутопута и крену да хвали највецег злоцинца према србима?то је Обренов лицни интерес да не би исао у затвор за свој криминал, овако оде у загрљај Додику да га он сацува и са собом поведе стоку која нема грам мозга у глави, уцијењена послом. Од људи направи фигуре као у саху, па повлаци потезе са њима како му се хоце. Само је велики проблем, сто највисе коња има, па праве цудне скокове, из странке у странку, из вјере у вјеру.

Name

ОБРЕН 2019

05.07.2019 12:39

Поздрав из Добоја за господина Шаровића!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

05.07.2019 13:49

Мрзио сам Сдс због лопова,сад мрзим Снсд 5x висе. Не моземо ми од лопова да мрднемо напред. Срби су генерално лоповски народ као и остали у Бих. сви хоце само да се намирију, проклетници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

05.07.2019 13:59

Г. Саровицу ангажујте све родољубе, паметне људе били у странци или не да би се скинула ова сектаска власт. Ако не окупите све паметне и незадовољне нема нам спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

06.07.2019 22:35

Може бити странка број 1, али незна ,нису мудри као Додик и СНСД,ту је проблем

ОДГОВОРИТЕ