SDS može biti stranka broj 1

Novi predsjednik SDS Mirko Šarović vjeruje da ta stranka može da bude opet stranka broj jedan u Republici Srpskoj.   - Mi moramo biti potpuno spremni, djelovati kao jedan organizam ukoliko želimo da opet povratimo povjerenje i budemo najbolji", kazao je Šarović u intervjuu Slobodnoj Evropi.

Republika Srpska 05.07.2019 | 10:18
SDS može biti stranka broj 1
Govoreći o formiranju Savjeta ministara BiH, Šarović kaže da pitanje oko NATO-a nije jedini kamen spoticanja kod stranaka koje su stvorile koaliciju, SNSD, SDA i HDZ.

"U fokusu je ovo pitanje oko NATO-a i javnost misli možda da je to jedini kamen spoticanja. Meni se čini da nije samo to u pitanju, nego da postoje i razlike uopšte o shvatanjima strukture izvršne vlasti na nivou BiH sasvim drugačija u političkom smislu", kazao je Šarović.

Prema njegovim riječima, glavni partneri, koji su započeli ovu aktivnost, duboko se razilaze oko mnogih ključnih pitanja.

"Postoji strah i zebnja da li uopšte mogu zajedno i da li će se koalicija raspasti čim se sastavi. Mislim da je to sada razmišljanje i kod onih koji nisu dio stranačkih struktura. Na šta će to ličiti sutra, takav Savjet ministara sa političkim strankama, koje su u nekoj vrsti koalicije, odnosno partnerstva, a s druge strane, zauzeli su unaprijed rovove koje je, rekao bih, teško prevazići", rekao je Šarović.

Što se tiče koalicije SDS i SNSD, Šarović kaže da je bilo različitih mišljenja o tome što je i razumljivo za jednu političku organizaciju s obzirom na ovu situaciju oko formiranja vlasti u BiH.

"Moja ocjena je bila, i nastojao sam da to podijelim sa svojim partijskim kolegama, da je taj naš jaz sa SNSD-om proteklih godina bio toliko veliki da nije za očekivati da mi sada obučemo neko novo odijelo i uskočimo u koaliciju", kazao je Šarović.

Mišljenja je da u ovom trenutku treba prije svega otvoriti međustranački dijalog u smislu da pogotovo razgovaramo o nekim krupnijim stvarima od opšteg interesa i da pokušamo da zauzmemo stav o nekom opštem interesu.

"To je u ovom trenutku, ja bih rekao, taj domet i ne mislim da je sada pravo vrijeme za pravljenje koalicije", zaključio je Šarović.

On kaže da mu je prioritet formiranje stranačkih organa.

"Prije svega mislim na konstituisanje glavnog odbora i predsjedništva i mislim da je to neophodno prije nego što uđemo u ono što je najvažnije, a to je priprema za izazove ili velike ciljeve koji stoje pred strankom, prije svega lokalni izbori koji su iduće godine. Mi moramo biti potpuno spremni, djelovati kao jedan organizam ukoliko želimo da opet povratimo povjerenje i budemo najbolji", kazao je Šarović.

Upitan da li SDS može prevazići slabosti i postati vodeća stranka u Republici Srpskoj, kaže da može i da je on optimista.

"Ja sam optimista i mislim da možemo, inače se ne bih prihvatio ovog posla da u to ne vjerujem, ali potrebno je da svi zajedno radimo za takvo nešto. Mislim, prije svega, da izgradimo jasnu, prepoznatljivu politiku, da budemo prepoznati, drugačiji od naših konkurenata, da iskažemo i uvjerimo glasače u tu našu politiku i snažno vjerujem da mi možemo da budemo opet stranka broj jedan u Republici Srpskoj", kazao je Šarović u intervjuu Slobodnoj Evropi.

BN TV

Komentari / 37

Ostavite komentar
Name

Zoran

05.07.2019 08:21

Samo zakonom o porjeklu imovine pokazacete da ste za narod,postenje i pravdu. Bez toga velika 0.

ODGOVORITE
Name

re zorane

05.07.2019 08:38

pa sta je sa vama, pa sds je i stvorio tajkune, jer mislis da ce ici protiv sebe, vi jadnici mislite da ce oni donjeti zakon, pa bili su na vlasti sto ne donesose, koliko ste naivni to je za smijanje

Name

SALE SLOVENAC

05.07.2019 09:01

SDS ,OSLOBODIO ' BANJA LUKU A SNSD REPUBLIKU SUMSKU

Name

7777

05.07.2019 09:12

Taj zakon SDS gura i predlaze godinama ali SNSD i njegovi satrapi koji su vecina ga odbacuju. Molim Sarovica da u predsjednistvo ubaci i onog malog gimmazijalca delegata iz Visegrada jer od djece imamo puno toga nauciti a toj omladini istovremeno cemo prenijeti nase iskustvo i mudrost. To je ta rekao bih pobjednicka spona koja ce nas vratiti na vlast da izvučemo Srpsku iz ambisa.

Name

...RE

05.07.2019 11:50

ako mogu sda i hdz u federaciji može i sds u RS!

Name

Glas naroda

05.07.2019 12:54

Interesantno!!! Postati stranka vodilja znaci uvjeriti narod da se stite bolje nacionalni interesi da ce narod da bolje zivi.Ali vi za to nemate snage i pameti.Porijeklo imovine nece se postici puno isto kao ona akcija imas kucu vrati dtan.Cista utoija!!!okrenimo se okolo pa vodimo da na svakom cosku se kradu drzavne pare np.neizdavanje racuna u trgovinama...Inspecije nista ne rade nista se ne sancionise,nezatvaraju se radnje da li bila vlast ova ili ona.Gospodo na zapadu nikome nemoze pasti na pamet da me izda racun...Kako pokriti zdravstvo skolstvo ako se ne placaju porezi i takse...Necuveno korupcija na svakom cosku. .Urazumite se gde god krenete ista situacija..

Name

Miladin

05.07.2019 20:28

Svi tajkuni koje je stvorio SDS su poodavno u SNSD. SDS se dobro očistio.

Name

Marko

05.07.2019 08:25

Bice SDS sigurno najbolja pod jednim uslovom a to je pod hitno raspustiti OO SDS a Sokolac. Bjelica je popusena lula.

ODGOVORITE
Name

blic

05.07.2019 09:00

Nema od raspustanja nista, Cicko je osnivac SDS-a i on kako kaze tako mora biti!

Name

Goran

05.07.2019 09:25

Ma sada ce se Cicko prestrojiti. I ne samo on. I ostriti noz za sljedecu priliku.

Name

Problem shvatanj

05.07.2019 08:26

Ulazak u izvrsnu vlast za crvenu sektu je je djelimicno pitanje opstanka.Naravno druga strana se sigurno ne slaze sa postavljanjem mrkonjickog Al Kaponea Tegeltije na mjesto predsjedavajuceg savjeta ministara

ODGOVORITE
Name

AL CAPONE

05.07.2019 09:00

Upravo tako ! Dolaskom Tegeltije na celo SM BIH zvanicno postaje zemlja AL CAPONE ! Sve sto se desava u Banja Luci prenijet ce se na nivo BIH !

Name

Pa

05.07.2019 08:33

Naravno da moze i mora, sa vise tacki gledista!

ODGOVORITE
Name

BLAGOJE

05.07.2019 09:48

MOŽE I MORA, ALI NE SA VAMA, NEGO KAD SE POJAVE SPOSOBNI, KADRI I ODVAŽNI. MEĐU VAMA IH TRENUTNO NEMA, JER STE IH SVE RASTJERALI. KO GOD JE NEŠTO VRIJEDIO BIO JE MARGINALIZOVAN. VI OD 90-TIH DRŽITE ISTE KADROVE I NADATE SE...ČEMU!? PRI TOME, NE MISLIM SAMO NA SDS.

Name

Cinjenice

05.07.2019 10:10

U svakom slucaju od postojecih nesposobnih na vlasti, totalni kolaps!

Name

Ovako nekako

05.07.2019 10:46

Može naravno. Da sjaši Kurta pa da uzjaši Murta!!!

Name

Kurta je gori

05.07.2019 11:50

Manipulises.

Name

Osvit

05.07.2019 08:39

Najveci i najprepredeniji preletac u istoriji Republike Srpske je Milorad Dodik .On je danas predsjednik izvornog SDSa sto jasno pokazuje i struktura njegovog clanstva. Zato GOSP. Sarovicu sa tim imenom nikada vise necete biti vodeca stranka u Republici Srpskoj.Milorad Dodik je osvojio mjesto nacionalnog lidera i nikome ga nece prepustiti,osim u naslede svom sinu.

ODGOVORITE
Name

Šofer

05.07.2019 09:40

Sta reci a ne zaplakati? Probudi se druze, vrijeme je

Name

Direkt

05.07.2019 12:05

U situaciji koja je otprilike na pola, ocekujmo "neocekivano". Erdogan je izgubio u svom Istanbulu, Vucic je pobjedio Tadica. SDS i SzP trebaju da budu jos aktivniji i kreativniji i cao Dodik. Vrijeme je (vec odavno) za penziju.

Name

Da

05.07.2019 08:40

bi postali prva stranka morate izaci sa jasnim programom ciljevima i najvazneje promjenom mnogih zakona od porijekla imovine , procesuiranje svih nerjesenih ubistava, postravanje zatvorskih kazni, uvodjenje dozivotne robije, narocito drasticno povecati kazne na kriminal i korupciju.

ODGOVORITE
Name

Politikolog

05.07.2019 08:49

Ukoliko budete igrali na kartu jeftinog populizma i podizanju nacionalnih i vjerskih osjećanja kao što to sad radi SNSD, ovaj narod će te povući u ambis iz kojeg dugo neće biti oporavka. I još nešto: Nema RS bez BiH niti BiH bez RS, bez stabilne ekonomije, privrede, vladavine prava,dobrog obrazovanja itd.Ali Vi to sve znate, izvolite, animirajte glasače (birače).

ODGOVORITE
Name

Da da

05.07.2019 10:06

Sve to stoji. Prvo se mora razbiti umrezena kriminalna hobotnica! CIK, pravosudje, vlast, svw umrezeno do porodilista!

Name

SDS

05.07.2019 08:54

I biće, ako Bog da!

ODGOVORITE
Name

CIA snajka

05.07.2019 08:57

Ne postoji ni jedna jedina tema o kojoj SDS treba da razgovara sa SNSD om, jer ako miskite da postoji, isti ste kao i oni, kriminalna grupa koja poznaje samo svoj lični interes i ličnu korist. Očistite SDS od kriminalaca, budite narodna stranka, pa makar za 20 godina ili se raspadnite ako ne možete naći poštene i kvalitetne čkanove.

ODGOVORITE
Name

Posavski gonic

05.07.2019 09:14

Problem SDS je birati izmedju puta napredka RS i BiH znaci EU,NATO ili dokazivanje sa SNSD ko je veci Srbin i cuvar RS. Prva opcija znaci propast ideje o samostalnoj RS i velike Srbije,bolji zivot. Druga opcija je jedan dugotrajan proces, neizvjestan i rizican da RS ostane bez mladih ljudi.

ODGOVORITE
Name

Kruminalac jednom, kriminalac uvijek

05.07.2019 10:02

Keiminalci odnjegovani u SDS su sada u SNSD i drugim strankama, ima ih poprilican broj jos uvijek u SDS dekl. Oni ce ubaciti u rikverc po potrebi,da bi nastavili sve kao i do sada.

ODGOVORITE
Name

Preduslov

05.07.2019 10:15

Novi izborni zakon, vlasnistvo mandata i volja gradjana!

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

05.07.2019 10:28

Problem leži u činjenici da je dobar dio nacije pod "Dijagnozom"...dobar dio izbjegava psihijatra i ne želi da se pregleda.... Tako je i u ovom slučaju "Vlast " je droga koja omamljujućim dejstvom ulazi u mozak zatvarajući razumnu komunikaciju i osjećaj za mjeru....posledica je "grč "... grč kojim se oboljeli drži za palicu vlasti vjerujući u "svoju veliku pamet,mudrost i pravednost" koju prosipa "svugdje "po zauzetom prostoru.... Zbog ne tolerantnosti i sposobnosti da prima i reaguje na kritiku, izmišlja neprijatelje, postupcima stvara konfuziju i vrši pljačku svega što misli da mu može trebati.... lijek ne postoji, jedino je "smrtna " , božija ili kazna kojom se može trajno udaljiti od vlasti..... Nekada je istorija ovakva stanja rešavala revolucijom potlačenih i obespravljenih...danas , danas to rade "moćnici" oni koji su ih i doveli na vlast ...kažnjavanjem cijelog naroda, onda kada ostvare svoj cilj i uzmu što su zacrtali! A "vladari "...e oni ili, ako budu koperativni se uspiju skloniti u treće zemlje ili naprasno umru ili budu ubijeni u "terorističkom napadu "..po kvalifikaciji stranaca.... Sva ova naša govna, koja su omirisala rat , politiku prije 90-tih i posle ...trebaju nestati i dovesti mlade, školovane i pametne ljude...ne nikako one koji su slijepi sledbenici dosadašnjih / Stevandiće,Majkićke, Špiriće, Košarce i sl govna/....nego "anonimuse" i ne zaražene ni prošloću ni bilokakvim fascinacijama , a najmanje likova....

ODGOVORITE
Name

Sds od pocetka do kraja

05.07.2019 11:56

Ako budete ocistili stranku od Dodikovih ljudi i ako budete odredili politiku svoju tako da sa Dodikom nema saradnje i ako se rijesite buducih papaka, onda ima sanse da SDS bude broj jedan. Ali, da bi se rijesili buducih papaka, mora se napraviti neki ugovor sa buducim odbornicima ili poslanicima koji mandate budu osvajali zahvaljujuci SDSu i politike koju budu predstavljali. Pa neka idu u SNSD poslije ali ce morati debelo da plate. Evo, primjer u Doboju, grad koji je pun papaka. Tu samo papcine i zive. Skupstina dobojska je sva skrojena od papaka. Poslanici koji dolaze iz Doboja su najvece papcine. Zaposleni u javnim institucijama u Doboju su papci na kvadrat, a jedino je novoizabrani gradonacelnik Doboja narkoman, osim sto je i papak, vise je narkoman. A narod je glup, jer vjeruje papcima i politicarima poput Obrena, Cicka, Mice i ostalih koji rade na rusenju RS. Najveci zlocinci prema srbima su upravo oni na celu sa Miletom Dodikom, a dokaz za to je najvece protjerivanje srpskog naroda sa ovih prostora. Glume patriote za onu klasu koja je nazalost vecina, a to su primitivni i neobrazovani ljudi, kojima je dovoljno 100km za izbore, ali ce reci neka njih, oni cuvaju RS, a oni u stvari cuvaju samo SEBE. Spremni u svakom momentu da se spakuju i ode, ako se ne daj boze ponovi 1991. Narode, pamet u glavu i nauci da razlikujes dobre i lose ljude, lazne i prave patriote.

ODGOVORITE
Name

DOBOJLIJA

05.07.2019 14:50

Gospodine Šaroviću,nadam se da čitaš ove komentare jer u njima je sadržana istina.O Doboju vi u Glavnom odboru nemate pravu sliku samo zato što ste sve informacije dobijali od obrena i on vas je devet punih godina vrtio oko malog prsta.Sve što vam je servirao vi ste progutali.Morate da znate da je obren dva dana prije oktobarskih izbora održao sastanak sa aktivistima SDS i pozvao ih da glasaju za željku i dodika i time izdao i prevario Govedaricu.Morate biti oprezni da se to nikad više ne dogodi u SDS-u.Zato iz ovog primjera izvucite pouke jer se sa ove distance vidi da obrena ima još u SDS.

Name

RE Sds od početka do kraja i DOBOJLIJA

05.07.2019 16:42

на задњим општим изборима за град Добој.Нигдје у РС није остварен резултат као у Добоју 4:0 ИВАНИЋ МЛАДЕН - САВЕЗ ЗА ПОБЈЕДУ 16.905 49,00% ДОДИК МИЛОРАД - СНСД 16.156 46,83% ГОВЕДАРИЦА ВУКОТА - С з П 16.449 47,16% ЦВИЈАНОВИЋ ЖЕЉКА СНСД 13.325 38,20% ПАРЛАМЕНТАРНА СКУПШТИНА БиХ СДС-ЛИСТА (СДС-НДП-НС-СРС) 17.618 50,69% СНСД 8.977 25,83% НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА - 11.494 32,17% СНСД 6.644 18,60% Поздрав из Добоја.

Name

Mladen Doboj

06.07.2019 06:02

Veca je to razlika bila. Vukota je u Doboju poderao zeljku, ali je Obren peglao glasove. Takodje i Ivanic Dodika, ali je i to Obren ispeglao sve zajedno sa metuzalemom kotrlJajucim. Smanjivao razliku da zadovolji obe strane, i Dodika, a i SDS. Jer ce njima reci, evo izvolite pobjedili ste. Druskane, to sta se u Doboju radilo ne radi se nigdje u svijetu. Papcine zaguljene, bez ideje, ideologije, morala..nema nista u Doboju. Samo interes goli, i guljenje naroda. A na kraju, evo ti pitanje, zasto Obren otrca Dodiku u zagrljaj odmah poslije izbora? 24h nisu prosla. Ili zasto onako dva-tri dana pred izbore ode na otvaranje autoputa i krenu da hvali najveceg zlocinca prema srbima?to je Obrenov licni interes da ne bi isao u zatvor za svoj kriminal, ovako ode u zagrljaj Dodiku da ga on sacuva i sa sobom povede stoku koja nema gram mozga u glavi, ucijenjena poslom. Od ljudi napravi figure kao u sahu, pa povlaci poteze sa njima kako mu se hoce. Samo je veliki problem, sto najvise konja ima, pa prave cudne skokove, iz stranke u stranku, iz vjere u vjeru.

Name

OBREN 2019

05.07.2019 12:39

Pozdrav iz Doboja za gospodina Šarovića!

ODGOVORITE
Name

Milo

05.07.2019 13:49

Mrzio sam Sds zbog lopova,sad mrzim Snsd 5x vise. Ne mozemo mi od lopova da mrdnemo napred. Srbi su generalno lopovski narod kao i ostali u Bih. svi hoce samo da se namiriju, prokletnici.

ODGOVORITE
Name

Mirko

05.07.2019 13:59

G. Sarovicu angažujte sve rodoljube, pametne ljude bili u stranci ili ne da bi se skinula ova sektaska vlast. Ako ne okupite sve pametne i nezadovoljne nema nam spasa.

ODGOVORITE
Name

D

06.07.2019 22:35

Može biti stranka broj 1, ali nezna ,nisu mudri kao Dodik i SNSD,tu je problem

ODGOVORITE