Ријеч великана: Брине ме данашњи фудбал...

"Нема маште, нема оне луцидности, да погледаш у једну страну, а да, у ствари, имаш преглед игре и на другој страни терена", разочарано констатује чувени Бора Милутиновић.

Фудбал 05.07.2019 | 13:46
Ријеч великана: Брине ме данашњи фудбал...
Као неко ко је учествовао на пет Мундијала са пет различитих репрезентација, Велибор Бора Милутиновић и те како је компетентан да прича о дешавањима у данашењем фудбалу.

Нажалост, 74-годишњи стручњак нема много тога лепог да каже о ономе у шта се "најпопуларнија споредна ствар на свету" претворила.

"Брине ме на шта личи данашњи фудбал. Нема маште, нема оне луцидности, да погледаш у једну страну, а да, у ствари, имаш преглед игре и на другој страни терена", разочарано је у разговору за Вечерње новости констатовао некадашњи фудбалер ОФК Београда, Партизана, Монака, Нице... затим тренер мексичког УНАМ-а, аргентинског Сан Лоренца, италијанског Удинезеа... и селектор Мексика (у два наврата), Костарике, САД, Нигерије, Кине, Хондураса, Јамајке и Ирака.

Посебно га боли издање Крстајићевих "орлова" у Русији прошлог лета.

"Још ми је свежа рана пораз Србије прошлог лета од Швајцарске на Мундијалу у Русији. Нисмо смели онако... Сви би да окриве Тошића што није рушио Шаћирија, а морали смо паметније да одиграмо и после 1:0 за нас и после 1:1 и ремија који смо ималу у џепу, па са четири бода Бог да нас види пред меч са Бразилом".

Занимљиво поређе направио је Милутиновић:

"Играте ли шах? Знате ли шта је најважније у шаху? Па, као и када се крене у рат: да сачувамо краља. Тако вам је и у фудбалу, мора да се сачува шеснаестерац, наш голман. У нападу нам треба машта, потез више. Жао ми је што то више не видим код играча, што то не видим код својих колега тренера. Пре неки дан гледам полуфинале Копа Америка у којем је Уругвај после 0:0 и пенала избацио Перу. Голман Перуа током 120 минута игре и код пенала, ни једном није дотакао лопту. Мени је то несхватљиво", закључио је.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар