Riječ velikana: Brine me današnji fudbal...

"Nema mašte, nema one lucidnosti, da pogledaš u jednu stranu, a da, u stvari, imaš pregled igre i na drugoj strani terena", razočarano konstatuje čuveni Bora Milutinović.

Fudbal 05.07.2019 | 13:46
Riječ velikana: Brine me današnji fudbal...
Kao neko ko je učestvovao na pet Mundijala sa pet različitih reprezentacija, Velibor Bora Milutinović i te kako je kompetentan da priča o dešavanjima u današenjem fudbalu.

Nažalost, 74-godišnji stručnjak nema mnogo toga lepog da kaže o onome u šta se "najpopularnija sporedna stvar na svetu" pretvorila.

"Brine me na šta liči današnji fudbal. Nema mašte, nema one lucidnosti, da pogledaš u jednu stranu, a da, u stvari, imaš pregled igre i na drugoj strani terena", razočarano je u razgovoru za Večernje novosti konstatovao nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Partizana, Monaka, Nice... zatim trener meksičkog UNAM-a, argentinskog San Lorenca, italijanskog Udinezea... i selektor Meksika (u dva navrata), Kostarike, SAD, Nigerije, Kine, Hondurasa, Jamajke i Iraka.

Posebno ga boli izdanje Krstajićevih "orlova" u Rusiji prošlog leta.

"Još mi je sveža rana poraz Srbije prošlog leta od Švajcarske na Mundijalu u Rusiji. Nismo smeli onako... Svi bi da okrive Tošića što nije rušio Šaćirija, a morali smo pametnije da odigramo i posle 1:0 za nas i posle 1:1 i remija koji smo imalu u džepu, pa sa četiri boda Bog da nas vidi pred meč sa Brazilom".

Zanimljivo poređe napravio je Milutinović:

"Igrate li šah? Znate li šta je najvažnije u šahu? Pa, kao i kada se krene u rat: da sačuvamo kralja. Tako vam je i u fudbalu, mora da se sačuva šesnaesterac, naš golman. U napadu nam treba mašta, potez više. Žao mi je što to više ne vidim kod igrača, što to ne vidim kod svojih kolega trenera. Pre neki dan gledam polufinale Kopa Amerika u kojem je Urugvaj posle 0:0 i penala izbacio Peru. Golman Perua tokom 120 minuta igre i kod penala, ni jednom nije dotakao loptu. Meni je to neshvatljivo", zaključio je.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar