Марина Маљковић: Да први пут падне и та Шпанија!

"Морамо да покушамо да будемо мудре и да их први пут савладамо на свом терену", рекла је селекторка после импресивног наступа свог тима у четвртфиналу Еуробаскета.

Кошарка 05.07.2019 | 09:01
Марина Маљковић: Да први пут падне и та Шпанија!
Репрезентативке Србије ушле су у Штарк арену и у њој одиграле маестрално.

У четвртфиналу Еуробаскета у Београду, наша "А" селекција одиграла је феноменалан меч и декласирала Шведску у победи од чак 38 поена разлике.

Уочи меча, селекторка Марина Маљковић тражила је од својих изабраница да буду прибране, фокусиране и да почну меч у предвиђено време, у 20.30 часова, а не да се загревају и када утакмица крене.

На срећу, СВЕ су је послушале и оствариле победу какву ће дуго памтити сви који су били у Штарк арени.

"Схватиле су поруку", рекла је селекторка после меча, на конференцији за новинаре.

"Схватиле су шта сам мислила када сам рекла да не можемо да играмо кошарку 20 минута и да не можемо да наставимо загревање када меч почне. То је данас направило разлику. Због начина на који смо играли, изгледало је да Шведска није добар тим, а пре неколико дана су победиле Летонију у Риги и спречиле је да дође овде, у Београд", додала је она.

Уз честитку својим играчицама на томе што су "задржале темпо 40 минута", Маљковић је говорила и о наредном ривалу, Шпанији, која је бранилац титуле.

"Играћемо. Сви знају квалитет Шпаније. То је једини тим који никад нисмо победили. Биће веома тешко. Биће веома, веома велика утакмица. Надам се да ћемо имати мудрости да покушамо да их овде у Београду, Србији победимо први пут. Изгубили смо од њих на Олимпијским играма, изгубили смо на (Еуробаскету) 2015. и то што их никад нисмо победили говори о томе колико ће бити тешко. Нема потребе ниједну реч да кажемо о њиховом квалитету".

О повреди Ане Дабовић...

Повреда леве руке Ане Дабовић забринула је гледаоце.

"Отишла је на снимање. Не делује сјајно, али отишла је на снимање, па да не причамо унапред", објаснила је Марина.

Шта може боље?

"Било је и вечерас пуно грешака. Рецимо, 13 изгубљених лопти. ОК, имали смо боље проценте шута, али и само 16 скокова у нападу. Ето, то је само оно што видим на први поглед. Можемо да повећамо број освојених лопти и генерално би требало да задржимо ово размишљање, да се меч игра 40 минута. У супротном немамо шта да тражимо против Шпаније. Знамо да ће нам бити потребно много више ако желимо да победимо у полуфиналу".

Чиме је најзадовољнија?

"Наравно да сам до сада била задовољна победама и тиме што смо дошли у четвртфинале, али притискало ме је то што не играмо добро свих 40 минута, већ против Белгије одиграмо прво полувреме лоше, друго добро. Зато бих рекла да ме вечерас највише радује то што су девојке одиграле свих 40 минута. Мало је превише лагана испала ова утакмица, али у главама смо одрадили то на прави начин. Одиграли смо четвртфинале храбро, онако како треба да се игра кошарка".

Девојке су се бацале у прве редове, скакале више од Швеђанки...

"То је суштина свега. Од тога не можемо никад да одустанемо. Ако не падају на паркет и ако не скачу... То смо ми, то је наша нација, то је наш идентитет. Без тога не можемо кошаркашки да причамо ни о чему другом. То је основа без које нема ништа смисла", додала је трофејна селекторка Србије.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар