Marina Maljković: Da prvi put padne i ta Španija!

"Moramo da pokušamo da budemo mudre i da ih prvi put savladamo na svom terenu", rekla je selektorka posle impresivnog nastupa svog tima u četvrtfinalu Eurobasketa.

Košarka 05.07.2019 | 09:01
Marina Maljković: Da prvi put padne i ta Španija!
Reprezentativke Srbije ušle su u Štark arenu i u njoj odigrale maestralno.

U četvrtfinalu Eurobasketa u Beogradu, naša "A" selekcija odigrala je fenomenalan meč i deklasirala Švedsku u pobedi od čak 38 poena razlike.

Uoči meča, selektorka Marina Maljković tražila je od svojih izabranica da budu pribrane, fokusirane i da počnu meč u predviđeno vreme, u 20.30 časova, a ne da se zagrevaju i kada utakmica krene.

Na sreću, SVE su je poslušale i ostvarile pobedu kakvu će dugo pamtiti svi koji su bili u Štark areni.

"Shvatile su poruku", rekla je selektorka posle meča, na konferenciji za novinare.

"Shvatile su šta sam mislila kada sam rekla da ne možemo da igramo košarku 20 minuta i da ne možemo da nastavimo zagrevanje kada meč počne. To je danas napravilo razliku. Zbog načina na koji smo igrali, izgledalo je da Švedska nije dobar tim, a pre nekoliko dana su pobedile Letoniju u Rigi i sprečile je da dođe ovde, u Beograd", dodala je ona.

Uz čestitku svojim igračicama na tome što su "zadržale tempo 40 minuta", Maljković je govorila i o narednom rivalu, Španiji, koja je branilac titule.

"Igraćemo. Svi znaju kvalitet Španije. To je jedini tim koji nikad nismo pobedili. Biće veoma teško. Biće veoma, veoma velika utakmica. Nadam se da ćemo imati mudrosti da pokušamo da ih ovde u Beogradu, Srbiji pobedimo prvi put. Izgubili smo od njih na Olimpijskim igrama, izgubili smo na (Eurobasketu) 2015. i to što ih nikad nismo pobedili govori o tome koliko će biti teško. Nema potrebe nijednu reč da kažemo o njihovom kvalitetu".

O povredi Ane Dabović...

Povreda leve ruke Ane Dabović zabrinula je gledaoce.

"Otišla je na snimanje. Ne deluje sjajno, ali otišla je na snimanje, pa da ne pričamo unapred", objasnila je Marina.

Šta može bolje?

"Bilo je i večeras puno grešaka. Recimo, 13 izgubljenih lopti. OK, imali smo bolje procente šuta, ali i samo 16 skokova u napadu. Eto, to je samo ono što vidim na prvi pogled. Možemo da povećamo broj osvojenih lopti i generalno bi trebalo da zadržimo ovo razmišljanje, da se meč igra 40 minuta. U suprotnom nemamo šta da tražimo protiv Španije. Znamo da će nam biti potrebno mnogo više ako želimo da pobedimo u polufinalu".

Čime je najzadovoljnija?

"Naravno da sam do sada bila zadovoljna pobedama i time što smo došli u četvrtfinale, ali pritiskalo me je to što ne igramo dobro svih 40 minuta, već protiv Belgije odigramo prvo poluvreme loše, drugo dobro. Zato bih rekla da me večeras najviše raduje to što su devojke odigrale svih 40 minuta. Malo je previše lagana ispala ova utakmica, ali u glavama smo odradili to na pravi način. Odigrali smo četvrtfinale hrabro, onako kako treba da se igra košarka".

Devojke su se bacale u prve redove, skakale više od Šveđanki...

"To je suština svega. Od toga ne možemo nikad da odustanemo. Ako ne padaju na parket i ako ne skaču... To smo mi, to je naša nacija, to je naš identitet. Bez toga ne možemo košarkaški da pričamo ni o čemu drugom. To je osnova bez koje nema ništa smisla", dodala je trofejna selektorka Srbije.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar