Гист за милион долара у Звезди!

Искусни амерички кошаркаш Џејмс Гист има понуду од Црвене звезде, која гласи милион долара за две године на Малом Калемгдану.  Грци кажу - готово: Џејмс Гист долази у Звезду! Специјализовани портал "Еурохоопс" објавио је да ће црвено-бели и амерички ветеран ускоро озваничити сарадњу.  Американац је четврто појачање црвено-белих!

Кошарка 05.07.2019 | 10:55
Гист за милион долара у Звезди!
Гист, који је претходних седам година играо у Панатинаикосу, налази се у преговорима са шампионом Србије и договор би ускоро могао да буде постигнут, преноси "Еурохоопс".

Тридесетдвогодишњи кошаркаш прославио се играма у Партизану у сезони 2010/2011, а потом је каријеру направио у грчком великану.

Пре Панатинаикоса, а после Партизана, Гист је једну сезону провео у Фенербахчеу, односно Уникахи.

Гист је годинама у Панатинаикосу био један од најбољих кошаркаша и имао је одличну сарадњу са Ником Калатисом.

Претходне сезоне одиграо је 33 утакмица у Евролиги и просечно је бележио осам поена, 3,5 скокова и 1,2 асистенције.

Гист је поред дреса Партизана, Фенербахчеа, Уникахе и Панатинаикоса, носио и Локомотиве из Кубања, као и италијанске Бијеле.

Црвена звезда наредне сезоне играће у Евролиги, а Гисти би требало да буде четврто појачање овог лета – прво је Дерик Браун, а друго Огњен Кузмић, а треће, по свему судећи, Чарлс Џенкинс.

Црвено-бели продужили су уговоре са Билијем Бероном, Стратосом Перпероглуом, Мохамедом Фајеом, Боришом Симанићем, Бранком Лазићем и Филипом Човићем.

"Договорено је", порука је која у четвртак долази из Атине.

Тамошњи новинари објавили су да је Џејмс Гист договорио сарадњу са Црвеном звездом, чиме ће се други пут преселити у Београд, где је у сезони 2010/11 играо за Партизан и освојио "триплу круну".

Искусни Американац је протеклих седам година носио дрес Панатинаикоса, а прошле сезоне је просечно играо по 19 минута и постизао 7,4 поена, уз 4,3 скока.

Његовим најављеним доласком биће додатно ојачана центарска линија шампиона Србије и "Јадрана", у коју се у среду вратио Огњен Кузмић из Реал Мадрида, а ту је и староседелац Мајкл Оџо.

Према информацијама из Атине, две стране преговарају уговор до 2021, на основу којег ће будући Звездин центар зарадити милион долара за две сезоне. 

Као и увек, дужина договорене сарадње дефинитивно ће бити потврђена онда када се клуб огласи и формално дода још једну "циглу у свом зиду" на Малом Калемегдану, што је слоган уз који црвено-бели амбициозно "слажу" тим за такмичарску 2019/20.

Нема краја изненађењима са Малог Калемегдана. А нема више ни дилема око најановијег појачања: следећи параф ставља Џејмс Гист!

Крилни центар Панатинаикоса је све договорио са Црвеном звездом и чека се само званична потврда трансфера.

Угледни новинар Никос Варлас са специјализованог портала Еурохоопс јавља да је Гист договорио двогодишњу сарадњу са црвено-белима вредну 1.000.000 долара, односно 500.000 долара по сезони.

Доласком Гиста, Црвена звезда је добила велико појачање под кошем. Некадашњи кошаркаш Партизана може успешно да игра на позицијама крилног центра и центра. У зависности од тактике и замисли тренера Милана Томића.

Гист долази баш као Томићева жеља који га добро познаје из Грчке и који му је први понудио да обуче црвено-бели дрес. Клуб је испоштовао тренерову жељу, доставио Гисту конкретну и озбиљну понуду коју је Американац прихватио. Он долази као слободан играч пошто му је истекао уговор са Панатинаикосом у којем је провео претходних седам година.

Гист је четврто велико појачање црвено-белих после долазака Дерека Брауна из Анадолу Ефеса, Огњена Кузмића из Реала и Чарла Џенскинса из Химкија. А продужени су уговори са носиоцима игре из прошле сезоне Билијем Бероном, Стратосом Перпероглуом, Мохамедом Фајеом, БранкомЛазићем, Филипом Човићем и Боришом Симанићем.  

Са довођењем Гиста, врло је могуће да је Звезда завршила са појачањима што се тиче центарских позиција. На позицијама „четворке“ и „петице“ Звезда сада има Симанића, Фајеа, Брауна, Гиста,Јовановића, Ристића, Оџа и Кузмића. Могуће је да неко од староседелаца и напусти клуб овог лета.

До краја прелазног рока се очекује још квалитетно појачање на позицији плејмејкера чиме би Звезда ставила тачку на спектакуларан прелазни рок у којем је за неколико дана формирала тим који ће бити више него конкурентан у Евролиги следеће сезоне, а апослутни фаворит на домаћим форнтовима.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар