Gist za milion dolara u Zvezdi!

Iskusni američki košarkaš Džejms Gist ima ponudu od Crvene zvezde, koja glasi milion dolara za dve godine na Malom Kalemgdanu.  Grci kažu - gotovo: Džejms Gist dolazi u Zvezdu! Specijalizovani portal "Eurohoops" objavio je da će crveno-beli i američki veteran uskoro ozvaničiti saradnju.  Amerikanac je četvrto pojačanje crveno-belih!

Košarka 05.07.2019 | 10:55
Gist za milion dolara u Zvezdi!
Gist, koji je prethodnih sedam godina igrao u Panatinaikosu, nalazi se u pregovorima sa šampionom Srbije i dogovor bi uskoro mogao da bude postignut, prenosi "Eurohoops".

Tridesetdvogodišnji košarkaš proslavio se igrama u Partizanu u sezoni 2010/2011, a potom je karijeru napravio u grčkom velikanu.

Pre Panatinaikosa, a posle Partizana, Gist je jednu sezonu proveo u Fenerbahčeu, odnosno Unikahi.

Gist je godinama u Panatinaikosu bio jedan od najboljih košarkaša i imao je odličnu saradnju sa Nikom Kalatisom.

Prethodne sezone odigrao je 33 utakmica u Evroligi i prosečno je beležio osam poena, 3,5 skokova i 1,2 asistencije.

Gist je pored dresa Partizana, Fenerbahčea, Unikahe i Panatinaikosa, nosio i Lokomotive iz Kubanja, kao i italijanske Bijele.

Crvena zvezda naredne sezone igraće u Evroligi, a Gisti bi trebalo da bude četvrto pojačanje ovog leta – prvo je Derik Braun, a drugo Ognjen Kuzmić, a treće, po svemu sudeći, Čarls Dženkins.

Crveno-beli produžili su ugovore sa Bilijem Beronom, Stratosom Perperogluom, Mohamedom Fajeom, Borišom Simanićem, Brankom Lazićem i Filipom Čovićem.

"Dogovoreno je", poruka je koja u četvrtak dolazi iz Atine.

Tamošnji novinari objavili su da je Džejms Gist dogovorio saradnju sa Crvenom zvezdom, čime će se drugi put preseliti u Beograd, gde je u sezoni 2010/11 igrao za Partizan i osvojio "triplu krunu".

Iskusni Amerikanac je proteklih sedam godina nosio dres Panatinaikosa, a prošle sezone je prosečno igrao po 19 minuta i postizao 7,4 poena, uz 4,3 skoka.

Njegovim najavljenim dolaskom biće dodatno ojačana centarska linija šampiona Srbije i "Jadrana", u koju se u sredu vratio Ognjen Kuzmić iz Real Madrida, a tu je i starosedelac Majkl Odžo.

Prema informacijama iz Atine, dve strane pregovaraju ugovor do 2021, na osnovu kojeg će budući Zvezdin centar zaraditi milion dolara za dve sezone. 

Kao i uvek, dužina dogovorene saradnje definitivno će biti potvrđena onda kada se klub oglasi i formalno doda još jednu "ciglu u svom zidu" na Malom Kalemegdanu, što je slogan uz koji crveno-beli ambiciozno "slažu" tim za takmičarsku 2019/20.

Nema kraja iznenađenjima sa Malog Kalemegdana. A nema više ni dilema oko najanovijeg pojačanja: sledeći paraf stavlja Džejms Gist!

Krilni centar Panatinaikosa je sve dogovorio sa Crvenom zvezdom i čeka se samo zvanična potvrda transfera.

Ugledni novinar Nikos Varlas sa specijalizovanog portala Eurohoops javlja da je Gist dogovorio dvogodišnju saradnju sa crveno-belima vrednu 1.000.000 dolara, odnosno 500.000 dolara po sezoni.

Dolaskom Gista, Crvena zvezda je dobila veliko pojačanje pod košem. Nekadašnji košarkaš Partizana može uspešno da igra na pozicijama krilnog centra i centra. U zavisnosti od taktike i zamisli trenera Milana Tomića.

Gist dolazi baš kao Tomićeva želja koji ga dobro poznaje iz Grčke i koji mu je prvi ponudio da obuče crveno-beli dres. Klub je ispoštovao trenerovu želju, dostavio Gistu konkretnu i ozbiljnu ponudu koju je Amerikanac prihvatio. On dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Panatinaikosom u kojem je proveo prethodnih sedam godina.

Gist je četvrto veliko pojačanje crveno-belih posle dolazaka Dereka Brauna iz Anadolu Efesa, Ognjena Kuzmića iz Reala i Čarla Dženskinsa iz Himkija. A produženi su ugovori sa nosiocima igre iz prošle sezone Bilijem Beronom, Stratosom Perperogluom, Mohamedom Fajeom, BrankomLazićem, Filipom Čovićem i Borišom Simanićem.  

Sa dovođenjem Gista, vrlo je moguće da je Zvezda završila sa pojačanjima što se tiče centarskih pozicija. Na pozicijama „četvorke“ i „petice“ Zvezda sada ima Simanića, Fajea, Brauna, Gista,Jovanovića, Ristića, Odža i Kuzmića. Moguće je da neko od starosedelaca i napusti klub ovog leta.

Do kraja prelaznog roka se očekuje još kvalitetno pojačanje na poziciji plejmejkera čime bi Zvezda stavila tačku na spektakularan prelazni rok u kojem je za nekoliko dana formirala tim koji će biti više nego konkurentan u Evroligi sledeće sezone, a aposlutni favorit na domaćim forntovima.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar