Помињао се Арсенал, али Србин се враћа у Бундес!

Дебитант у Бундесу озваничио сарадњу са искусним дефанзивцем.

Фудбал 05.07.2019 | 11:52
Помињао се Арсенал, али Србин се враћа у Бундес!
Иако је било наговештаја да би Невен Суботић (30) могао овог лета да пређе у Арсенал као слободан играч, он неће напуштати Немачку.

Некадашњи репрезентативац Србије потписао је уговор са Унион Берлином, клубом који је минуле сезоне први пут ушао у највиши немачки ранг.

Искусни дефанзивац и велики хуманитарац провео је практично читаву сениорску каријеру у Немачкој, почев од Мајнца у којем је добио прилику 2006, преко Борусије Дортмунд, чији је члан био десет година.

Претпрошле зиме, Суботић је отишао у Сент Етјен, а овог лета је постао слободан играч, после 44 наступа и три гола у дресу тог француског клуба.

То што за његов потпис није било потребно плаћати обештећење наговестило је његову селидбу у Арсенал, али је бивши члан "орлова" ипак прихватио позив из главног града Немачке.

Српски дефанзивац је потписао двогодишњи уговор и представљаће велико појачање за клуб из главног града Немачке.

Суботић се у немачки фудбал враћа након годину и по дана паузе и врло успешне сезоне у француском Сент Етјену.

"Имао сам велику жељу за овом авантуром. Познајем Бундеслигу дуги низ година и сигуран сам да ће Унион бити добар у овој сезони. Са Борусијом сам већ гостовао овде на јануару 2016. године на јубиларној утакмици и са задовољством се сећам фантастичне отмосфере. Наравно, испратио сам изванредну промоцију у мају ове године и радујем се што ћу бити део овог клуба и допринети успесима у сезони Бундеслиге", рекао је Суботић.

У клубу из Берлина такође не крију задовољство оствареним послом.

"Суботић је изузетан играч који је доказао своју класу у преко 300 професионалних мечева на највишем нивоу. Одушевљен сам што имамо прилику да доведемо таквог искусног играча и сигуран сам да може водити и унапредити тим на терену, али и ван њега", поручуио је директор Униона Оливер Рухнерт.

Суботић (30) је у прошлој сезони одиграо 28 мечева за Сент Етјен и постигао један гол. Боравак у Француској му је помогао да се поново у потпуности врати у такмичарски ритам и добије важну улогу у екипи, какву ће имати и у Униону.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар