Pominjao se Arsenal, ali Srbin se vraća u Bundes!

Debitant u Bundesu ozvaničio saradnju sa iskusnim defanzivcem.

Fudbal 05.07.2019 | 11:52
Pominjao se Arsenal, ali Srbin se vraća u Bundes!
Iako je bilo nagoveštaja da bi Neven Subotić (30) mogao ovog leta da pređe u Arsenal kao slobodan igrač, on neće napuštati Nemačku.

Nekadašnji reprezentativac Srbije potpisao je ugovor sa Union Berlinom, klubom koji je minule sezone prvi put ušao u najviši nemački rang.

Iskusni defanzivac i veliki humanitarac proveo je praktično čitavu seniorsku karijeru u Nemačkoj, počev od Majnca u kojem je dobio priliku 2006, preko Borusije Dortmund, čiji je član bio deset godina.

Pretprošle zime, Subotić je otišao u Sent Etjen, a ovog leta je postao slobodan igrač, posle 44 nastupa i tri gola u dresu tog francuskog kluba.

To što za njegov potpis nije bilo potrebno plaćati obeštećenje nagovestilo je njegovu selidbu u Arsenal, ali je bivši član "orlova" ipak prihvatio poziv iz glavnog grada Nemačke.

Srpski defanzivac je potpisao dvogodišnji ugovor i predstavljaće veliko pojačanje za klub iz glavnog grada Nemačke.

Subotić se u nemački fudbal vraća nakon godinu i po dana pauze i vrlo uspešne sezone u francuskom Sent Etjenu.

"Imao sam veliku želju za ovom avanturom. Poznajem Bundesligu dugi niz godina i siguran sam da će Union biti dobar u ovoj sezoni. Sa Borusijom sam već gostovao ovde na januaru 2016. godine na jubilarnoj utakmici i sa zadovoljstvom se sećam fantastične otmosfere. Naravno, ispratio sam izvanrednu promociju u maju ove godine i radujem se što ću biti deo ovog kluba i doprineti uspesima u sezoni Bundeslige", rekao je Subotić.

U klubu iz Berlina takođe ne kriju zadovoljstvo ostvarenim poslom.

"Subotić je izuzetan igrač koji je dokazao svoju klasu u preko 300 profesionalnih mečeva na najvišem nivou. Oduševljen sam što imamo priliku da dovedemo takvog iskusnog igrača i siguran sam da može voditi i unaprediti tim na terenu, ali i van njega", poručuio je direktor Uniona Oliver Ruhnert.

Subotić (30) je u prošloj sezoni odigrao 28 mečeva za Sent Etjen i postigao jedan gol. Boravak u Francuskoj mu je pomogao da se ponovo u potpunosti vrati u takmičarski ritam i dobije važnu ulogu u ekipi, kakvu će imati i u Unionu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar