Скроман долазак Буфона: Неће "кеца", траку...

"Овдје сам да дам, а не да одузимам некоме нешто, рекао је Ђиђи.  Стари Буфон и потпуно нови Јувентус: Кјелини ми је нудио траку, а Шченсни „јединицу“, али нисам дошао никоме ништа да узимам! „Одбили смо понуде из Премијер лиге због Јувентуса“, поручује Силвано Мартина.

Фудбал 05.07.2019 | 08:42
Скроман долазак Буфона: Неће "кеца", траку...
Послије годину дана - поново је у Торину!

Право је питање због чега је летос Ђанлуиђи Буфон напуштао Јувентус и мењао га за Пари сен Жермен, и да ли је тадашња мотивација било освајање Лиге шампиона, али најважније за њега и "стару даму" јесте да поново носи дрес у коме је провео већ 17 година свог живота...

"Пунољетство" ће обиљежити у такмичарској 2019/20, уз наду да ће оборити рекорд Паола Малдинија, али не жели да скреће превелику пажњу на себе.

Клуб му је понудио капитенску траку и "јединицу", али је Буфон то одбио!

Одлучио је да није праведно да послије његовог повратка у клуб "свргне" са тих позиција Ђорђа Кјелинија и Војћеха Шченског, који су узели ово "ордење" након што је љетос потписао за ПСЖ, а ионако ће у клубу бити само једну сезону.

Требало би да понесе број "77", мада је у једном периоду каријере имао и "88" због чега је жестоко критикован пошто се тај број повезује са фашизмом.

Ђанлуиђи Буфон се вратио у Јувентус да у миру заврши каријеру и започне нови посао у Старој дами. Није дошао да изазива медијску пажњу, иако то није могао да избегне, као ни да преотима позиције које су његови наследници већ заузели.

Да је тако поручују и изјаве легендарног Ђиђија након данашњег представљања у Торину.

"Шченсни је желео да ми врати "јединицу", а Кјелини капитенску траку, али нисам дошао никоме ништа да узимам, већ да дам. Бићу поносан што имам капитена као што је Ђорђо, као и што ћу носити број 77, који сам имао на леђима у Парми, после чега сам отишао у Јувентус", поручио је Буфон.

Легендарни чувар мреже је потом открио основне разлоге због којих је одлучио да остане у клубу.

"Срећан сам и узбуђен, без обзира на то што имам 42 године. То је био најбољи избор, јер сам тражио снажне емоције. Јувентус не поклања ништа, ако смо овде, морамо бити свима захвални. Очекујем добродошлицу од људи које сматрам браћом".

Очекује га другачији Јувентус, са Кристијаном Роналдом и Маурицијем Саријем.

"Са Саријем сам се упознао, оставио је одличан утисак на конференцији за новинаре приликом представљања. Играње са Кристијаном је дивно, играо сам са Нејмаром и Мбапеом, а сада ћу и са Роналдом. Оставио сам снажан Јувентус, а нашао га још јачег. Наишао сам на клуб у потпуној еволуцији, они који виде Јуве имају јасне идеје", додао је Ђиђи.

Амбиције се не мењају, иако га чека другачија улога.

"Нисам овде да гледам на то колико ћу минута провести на терену. Овде постоји хијерархија, Шченсни је заслужено први голман, а ја морам да будем спреман. Не можете да почнете тако што размишљате о освајању Лиге шампиона. Финале је тек крајем маја, а између има још 10 месеци", закључио је Буфон.

Његов менаџер Силвано Мартина рекао је у изјавама за лондонски Дејли Мејл да су постојале конкретне понуде из Премијер лиге за легендарног чувара мреже.

"Он је имао много понуда, посебно из Премијер лиге и других великих тимова. Није моје да помињем имена, јер то није у мом стилу, али Буфон је увек правио одлуке срцем, пре него новчаником. Буфонов повратак можете поредити са одласком мужа на пут, који не може да дочека поновни тренутак да загрли своју супругу. Буфонова љубав према Јувентусу је веома јака, Торино је његов дом, а у 41. години је неопходно да имате породицу поред себе. Одлазак у ПСЖ није била издаја, јер он није отишао у Италију. Била је то брза и непосредна понуда. Као његов агент саветовао сам га да прихвати то као лепу ствар и узме у обзир да ће то омогућити удобан животни стил његовој породици", поручио је Мартина.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар