Skroman dolazak Bufona: Neće "keca", traku...

"Ovdje sam da dam, a ne da oduzimam nekome nešto, rekao je Điđi.  Stari Bufon i potpuno novi Juventus: Kjelini mi je nudio traku, a Ščensni „jedinicu“, ali nisam došao nikome ništa da uzimam! „Odbili smo ponude iz Premijer lige zbog Juventusa“, poručuje Silvano Martina.

Fudbal 05.07.2019 | 08:42
Skroman dolazak Bufona: Neće "keca", traku...
Poslije godinu dana - ponovo je u Torinu!

Pravo je pitanje zbog čega je letos Đanluiđi Bufon napuštao Juventus i menjao ga za Pari sen Žermen, i da li je tadašnja motivacija bilo osvajanje Lige šampiona, ali najvažnije za njega i "staru damu" jeste da ponovo nosi dres u kome je proveo već 17 godina svog života...

"Punoljetstvo" će obilježiti u takmičarskoj 2019/20, uz nadu da će oboriti rekord Paola Maldinija, ali ne želi da skreće preveliku pažnju na sebe.

Klub mu je ponudio kapitensku traku i "jedinicu", ali je Bufon to odbio!

Odlučio je da nije pravedno da poslije njegovog povratka u klub "svrgne" sa tih pozicija Đorđa Kjelinija i Vojćeha Ščenskog, koji su uzeli ovo "ordenje" nakon što je ljetos potpisao za PSŽ, a ionako će u klubu biti samo jednu sezonu.

Trebalo bi da ponese broj "77", mada je u jednom periodu karijere imao i "88" zbog čega je žestoko kritikovan pošto se taj broj povezuje sa fašizmom.

Đanluiđi Bufon se vratio u Juventus da u miru završi karijeru i započne novi posao u Staroj dami. Nije došao da izaziva medijsku pažnju, iako to nije mogao da izbegne, kao ni da preotima pozicije koje su njegovi naslednici već zauzeli.

Da je tako poručuju i izjave legendarnog Điđija nakon današnjeg predstavljanja u Torinu.

"Ščensni je želeo da mi vrati "jedinicu", a Kjelini kapitensku traku, ali nisam došao nikome ništa da uzimam, već da dam. Biću ponosan što imam kapitena kao što je Đorđo, kao i što ću nositi broj 77, koji sam imao na leđima u Parmi, posle čega sam otišao u Juventus", poručio je Bufon.

Legendarni čuvar mreže je potom otkrio osnovne razloge zbog kojih je odlučio da ostane u klubu.

"Srećan sam i uzbuđen, bez obzira na to što imam 42 godine. To je bio najbolji izbor, jer sam tražio snažne emocije. Juventus ne poklanja ništa, ako smo ovde, moramo biti svima zahvalni. Očekujem dobrodošlicu od ljudi koje smatram braćom".

Očekuje ga drugačiji Juventus, sa Kristijanom Ronaldom i Mauricijem Sarijem.

"Sa Sarijem sam se upoznao, ostavio je odličan utisak na konferenciji za novinare prilikom predstavljanja. Igranje sa Kristijanom je divno, igrao sam sa Nejmarom i Mbapeom, a sada ću i sa Ronaldom. Ostavio sam snažan Juventus, a našao ga još jačeg. Naišao sam na klub u potpunoj evoluciji, oni koji vide Juve imaju jasne ideje", dodao je Điđi.

Ambicije se ne menjaju, iako ga čeka drugačija uloga.

"Nisam ovde da gledam na to koliko ću minuta provesti na terenu. Ovde postoji hijerarhija, Ščensni je zasluženo prvi golman, a ja moram da budem spreman. Ne možete da počnete tako što razmišljate o osvajanju Lige šampiona. Finale je tek krajem maja, a između ima još 10 meseci", zaključio je Bufon.

Njegov menadžer Silvano Martina rekao je u izjavama za londonski Dejli Mejl da su postojale konkretne ponude iz Premijer lige za legendarnog čuvara mreže.

"On je imao mnogo ponuda, posebno iz Premijer lige i drugih velikih timova. Nije moje da pominjem imena, jer to nije u mom stilu, ali Bufon je uvek pravio odluke srcem, pre nego novčanikom. Bufonov povratak možete porediti sa odlaskom muža na put, koji ne može da dočeka ponovni trenutak da zagrli svoju suprugu. Bufonova ljubav prema Juventusu je veoma jaka, Torino je njegov dom, a u 41. godini je neophodno da imate porodicu pored sebe. Odlazak u PSŽ nije bila izdaja, jer on nije otišao u Italiju. Bila je to brza i neposredna ponuda. Kao njegov agent savetovao sam ga da prihvati to kao lepu stvar i uzme u obzir da će to omogućiti udoban životni stil njegovoj porodici", poručio je Martina.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar