WБ: Федерер лако до трећег кола!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер није имао тежак задатак да прође у треће коло Вимблдона.  Кларк играо само када га је служио сервис: Федерер лагано до трећег кола.  Меч трајао 99 минута.

Тенис 04.07.2019 | 18:25
WБ: Федерер лако до трећег кола!
Федерер је савладао британског тенисера Џеја Кларка за нешто више од једног и по сата игре – 6:1, 7:6(3), 6:2.

Први сет је завршен убедљивије него што је требало у корист Швајцарца, с обзиром да је Кларк претрпео два брејка када је имао 40:0 и 40:15, а није ни искористио две брејк лопте.

У другом сету виђен је обрачун добрих сервиса, па се дошло до тај-брејка. Млади Британац је први напао и направио мини брејк, али је Роџер затим освојио 6/7 поена.

У трећем сету Кларк је поново био пристојан ривал, али је Федерер искористио искуство и одиграо најбоље када је било најбитније.

Легендарни швајцарски тенисер Роџер Федерер лагано је обезбедио пролаз у треће коло Вимблдона, пошто је на другом степенику прескочио Британца Џеја Кларка - 6:1, 7:6(3), 6:2.

Меч је трајао 99 минута, а Британац је достојан отпор Швајцарцу пружио само у другом сету, када га је одлично служио сервис. Одлука је пала у тај-брејку, када је у први план искочило искуство Роџера Федерера.

Званично трећи тенисер света умео је да искористи тај психолошки тренутак и преломи меч у своју корист. Већ у другом поену трећег сета, 20-годишњи Кларк је изгубио свој сервис, па је Федерер на рутински начин оверио очекивано славље.

Швајцарац у трећем колу игра са Французом, Луком Пујем, који је данас без већих проблема елиминисао свог сународника Барера.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар