WB: Federer lako do trećeg kola!

Švajcarski teniser Rodžer Federer nije imao težak zadatak da prođe u treće kolo Vimbldona.  Klark igrao samo kada ga je služio servis: Federer lagano do trećeg kola.  Meč trajao 99 minuta.

Tenis 04.07.2019 | 18:25
WB: Federer lako do trećeg kola!
Federer je savladao britanskog tenisera Džeja Klarka za nešto više od jednog i po sata igre – 6:1, 7:6(3), 6:2.

Prvi set je završen ubedljivije nego što je trebalo u korist Švajcarca, s obzirom da je Klark pretrpeo dva brejka kada je imao 40:0 i 40:15, a nije ni iskoristio dve brejk lopte.

U drugom setu viđen je obračun dobrih servisa, pa se došlo do taj-brejka. Mladi Britanac je prvi napao i napravio mini brejk, ali je Rodžer zatim osvojio 6/7 poena.

U trećem setu Klark je ponovo bio pristojan rival, ali je Federer iskoristio iskustvo i odigrao najbolje kada je bilo najbitnije.

Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer lagano je obezbedio prolaz u treće kolo Vimbldona, pošto je na drugom stepeniku preskočio Britanca Džeja Klarka - 6:1, 7:6(3), 6:2.

Meč je trajao 99 minuta, a Britanac je dostojan otpor Švajcarcu pružio samo u drugom setu, kada ga je odlično služio servis. Odluka je pala u taj-brejku, kada je u prvi plan iskočilo iskustvo Rodžera Federera.

Zvanično treći teniser sveta umeo je da iskoristi taj psihološki trenutak i prelomi meč u svoju korist. Već u drugom poenu trećeg seta, 20-godišnji Klark je izgubio svoj servis, pa je Federer na rutinski način overio očekivano slavlje.

Švajcarac u trećem kolu igra sa Francuzom, Lukom Pujem, koji je danas bez većih problema eliminisao svog sunarodnika Barera.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar