Паника због непознате заразе

Једна докторка је умрла, а још двоје су у тешком стању због за сада непознате, заразе која се појавила у Боливији. Власти Боливије су затражиле међународну помоћ како би идентификовале ово обољење.

Свијет 04.07.2019 | 18:08
Паника због непознате заразе
Прве дијагнозе су утврдиле да се ради о заразном обољењу, али су инфектолози даљим анализама одбацили могућност да се ради о некој врсти грипа или денга грозници, рекла је министарка здравља Габријела Монтањо, преноси сајт “Лос тиемпос”

Како би сазнали тачно о чему се ради, у земљу ће стићи инфектолог из Бразила и други стручњаци из Атланте који ц́е подржати боливијски лекарски тим у истрази, навела је министарка. 

Међутим, министарства здравља је одбацило проглашење епидемиолошког хитног случаја.

Вјерује се да су се два љекара заразила док су бринула о зараженој љекарки, која је радила у Каранави, 161 километар удаљеној од Ла Паза, гдје је претходно избила епидемија денга вируса.

Претпоставља се да је преминула љекарка лијечила пацијента у том мјесту, који је ипак преминуо и могао би да се сматра нултим случајем.

У међувремену су забиљежавала још три случаја за које се вјерује да се ради о истом обољењу, али су ти пацијенти у стабилном стању.

Како је рекла министарка, они су сви или имали контакте са обољелима или само имају сличне симптоме. Сви обољели се налазе у карантину у болници у Ла Пазу.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

др.Агар

05.07.2019 11:57

Мислим да је то од мајонеза. Ако гресим нека иде све бестрага!

ОДГОВОРИТЕ