Panika zbog nepoznate zaraze

Jedna doktorka je umrla, a još dvoje su u teškom stanju zbog za sada nepoznate, zaraze koja se pojavila u Boliviji. Vlasti Bolivije su zatražile međunarodnu pomoć kako bi identifikovale ovo oboljenje.

Svijet 04.07.2019 | 18:08
Panika zbog nepoznate zaraze
Prve dijagnoze su utvrdile da se radi o zaraznom oboljenju, ali su infektolozi daljim analizama odbacili mogućnost da se radi o nekoj vrsti gripa ili denga groznici, rekla je ministarka zdravlja Gabrijela Montanjo, prenosi sajt “Los tiempos”

Kako bi saznali tačno o čemu se radi, u zemlju će stići infektolog iz Brazila i drugi stručnjaci iz Atlante koji će podržati bolivijski lekarski tim u istrazi, navela je ministarka. 

Međutim, ministarstva zdravlja je odbacilo proglašenje epidemiološkog hitnog slučaja.

Vjeruje se da su se dva ljekara zarazila dok su brinula o zaraženoj ljekarki, koja je radila u Karanavi, 161 kilometar udaljenoj od La Paza, gdje je prethodno izbila epidemija denga virusa.

Pretpostavlja se da je preminula ljekarka liječila pacijenta u tom mjestu, koji je ipak preminuo i mogao bi da se smatra nultim slučajem.

U međuvremenu su zabilježavala još tri slučaja za koje se vjeruje da se radi o istom oboljenju, ali su ti pacijenti u stabilnom stanju.

Kako je rekla ministarka, oni su svi ili imali kontakte sa oboljelima ili samo imaju slične simptome. Svi oboljeli se nalaze u karantinu u bolnici u La Pazu.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dr.Agar

05.07.2019 11:57

Mislim da je to od majoneza. Ako gresim neka ide sve bestraga!

ODGOVORITE