"Зек, зек дадумле!" Враћам се кући!

Џенкинс најавио долазак у Звезду! Амерички кошаркаш Чарлс Џенкинс на урнебесан начин је најавио долазак у Црвену звезду.  Џенкинс "запалио" Инстаграм : Враћам се у Звезду! Искусни амерички бек потврдио да ће трећи пут заиграти за црвено-беле! "Долазим кући, мораћете да ме истерате овог пута!", поручио је.

Кошарка 04.07.2019 | 23:40
"Зек, зек дадумле!" Враћам се кући!
Џенкинс, који је дрес црвено-белих носио у два наврата, на Инстаграму је окачио видео из хале "Александар Николић".

Амерички кошаркаш певао је песму "Зек, зек дадумле", чиме је још једном насмејао Звездаше широм Србије, а и света.

"Еурохоопс" је у среду најавио долазак Џенкинс у Звезду, а овај је дан касније само и потврдио те гласине видео снимком и сликама.

Тридесетогодишњи кошаркаш у Звезди је играо од 2013. до 2015. године, као и у сезони 2016/2017.

Џенкинс је у том периоду постао миљеник навијача Црвене звезде и његов повратак у клуб ишчекивали су готово сви.

Пре црвено-белих, Џенкинс је играо за Голден Стејт Вориорсе, као и Филаделфију 76ерсе. Дрес Арманија из Милана носио је у сезони 2015/2016, док је, као што смо и написали, претходне две године играо у Химкију.

Црвена звезда наредне сезоне играће у Евролиги, а Џенкинс би требало да буде треће појачање овог лета – прво је Дерик Браун, а друго Огњен Кузмић. Црвено-бели продужили су уговоре са Билијем Бероном, Стратосом Перпероглуом, Мохамедом Фајеом, Боришом Симанићем и Бранком Лазићем.

"Пусти пса да лута и наћи ће пут ка кући. Идемооо!", написао је Чарлс Џенкинс у четвртак поподне на свом профилу на друштвеној мрежи Инстаграм и лично потврдио да ће поново играти за Црвену звезду!

Амерички бек са српским пасошем вратиће се на Мали Калемегдан други пут, а колико му је драго због тога показао је и још једном поруком:

"Враћам се последњи пут. Мораћете да ме избаците овог пута!".

Љубимац навијача црвено-белих лично је скратио ишчекивање навијачима који су га недељама уназад позивали да се врати у Београд, где је оставио дубок траг током укупно три сезоне у Звезди (2013-15, 2016/17).

У међувремену је једну сезону провео у Арманију, а последње две је био у Химкију. За то време, на друштвеним мрежама је често остављао поруке на српском језику, славио Звездине успехе, комуницирао са овдашњим пратиоцима и све време држао отворена врата за свој повратак.

Кроз та врата сада ће проћи и значајно појачати бековску линију екипе Милана Томића у повратничкој сезони црвено-белих у Евролиги.

Прошле ноћи, Звезда је потврдила да ће у тиму бити и Џенкинсов бивши и будући саиграч Огњен Кузмић, а раније је озваничен и долазак крилног центра Ефеса, Дерика Брауна. Такође, на Малом Калемегдану су потписали нове уговоре са Билијем Бероном, Бранком Лазићем, Филипом Човићем, Боришом Симанићем, Мохамедом Фајеом и Стратосом Перпероглуом...

Једну од првих честитки Џенкинсу је написао Огњен Добрић, саиграч кога је и дочекао у првом тиму и са којим ће следеће сезоне најчешће делити позицију. Такође, поруку добродошлице оставио је и званични налог клуба. 

Тако је дефинитивно стављена тачка на повратак једног од најомиљенијих странаца Звездиног "Пионира".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар