"Zek, zek dadumle!" Vraćam se kući!

Dženkins najavio dolazak u Zvezdu! Američki košarkaš Čarls Dženkins na urnebesan način je najavio dolazak u Crvenu zvezdu.  Dženkins "zapalio" Instagram : Vraćam se u Zvezdu! Iskusni američki bek potvrdio da će treći put zaigrati za crveno-bele! "Dolazim kući, moraćete da me isterate ovog puta!", poručio je.

Košarka 04.07.2019 | 23:40
"Zek, zek dadumle!" Vraćam se kući!
Dženkins, koji je dres crveno-belih nosio u dva navrata, na Instagramu je okačio video iz hale "Aleksandar Nikolić".

Američki košarkaš pevao je pesmu "Zek, zek dadumle", čime je još jednom nasmejao Zvezdaše širom Srbije, a i sveta.

"Eurohoops" je u sredu najavio dolazak Dženkins u Zvezdu, a ovaj je dan kasnije samo i potvrdio te glasine video snimkom i slikama.

Tridesetogodišnji košarkaš u Zvezdi je igrao od 2013. do 2015. godine, kao i u sezoni 2016/2017.

Dženkins je u tom periodu postao miljenik navijača Crvene zvezde i njegov povratak u klub iščekivali su gotovo svi.

Pre crveno-belih, Dženkins je igrao za Golden Stejt Voriorse, kao i Filadelfiju 76erse. Dres Armanija iz Milana nosio je u sezoni 2015/2016, dok je, kao što smo i napisali, prethodne dve godine igrao u Himkiju.

Crvena zvezda naredne sezone igraće u Evroligi, a Dženkins bi trebalo da bude treće pojačanje ovog leta – prvo je Derik Braun, a drugo Ognjen Kuzmić. Crveno-beli produžili su ugovore sa Bilijem Beronom, Stratosom Perperogluom, Mohamedom Fajeom, Borišom Simanićem i Brankom Lazićem.

"Pusti psa da luta i naći će put ka kući. Idemooo!", napisao je Čarls Dženkins u četvrtak popodne na svom profilu na društvenoj mreži Instagram i lično potvrdio da će ponovo igrati za Crvenu zvezdu!

Američki bek sa srpskim pasošem vratiće se na Mali Kalemegdan drugi put, a koliko mu je drago zbog toga pokazao je i još jednom porukom:

"Vraćam se poslednji put. Moraćete da me izbacite ovog puta!".

Ljubimac navijača crveno-belih lično je skratio iščekivanje navijačima koji su ga nedeljama unazad pozivali da se vrati u Beograd, gde je ostavio dubok trag tokom ukupno tri sezone u Zvezdi (2013-15, 2016/17).

U međuvremenu je jednu sezonu proveo u Armaniju, a poslednje dve je bio u Himkiju. Za to vreme, na društvenim mrežama je često ostavljao poruke na srpskom jeziku, slavio Zvezdine uspehe, komunicirao sa ovdašnjim pratiocima i sve vreme držao otvorena vrata za svoj povratak.

Kroz ta vrata sada će proći i značajno pojačati bekovsku liniju ekipe Milana Tomića u povratničkoj sezoni crveno-belih u Evroligi.

Prošle noći, Zvezda je potvrdila da će u timu biti i Dženkinsov bivši i budući saigrač Ognjen Kuzmić, a ranije je ozvaničen i dolazak krilnog centra Efesa, Derika Brauna. Takođe, na Malom Kalemegdanu su potpisali nove ugovore sa Bilijem Beronom, Brankom Lazićem, Filipom Čovićem, Borišom Simanićem, Mohamedom Fajeom i Stratosom Perperogluom...

Jednu od prvih čestitki Dženkinsu je napisao Ognjen Dobrić, saigrač koga je i dočekao u prvom timu i sa kojim će sledeće sezone najčešće deliti poziciju. Takođe, poruku dobrodošlice ostavio je i zvanični nalog kluba. 

Tako je definitivno stavljena tačka na povratak jednog od najomiljenijih stranaca Zvezdinog "Pionira".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar