WБ: Мучан пораз дјевојке са Мораве! Оде и Чилић!

У другом колу Вимблдона Ивана Јоровић стала на корак до потпуног преокрета! Прва тенисерка Србије након велике драме ипак поклекла пред Американком Риске у мечу који је завршен резултатом 9:7 у трећем сету! Марин Чилић елиминисан са Вимблдона! Хрватски тенисер Марин Чилић заустављен је у другом колу Вимблдона, пошто је бољи од њега у три сета био Португалац Жао Соуса.

Тенис 04.07.2019 | 17:14
WБ: Мучан пораз дјевојке са Мораве! Оде и Чилић!
Американка боља од Јоровићеве после епске борбе! Ивана Јоровић није успела да се пласира у треће коло Вимблдона, пошто је од ње била боља Американка Алисон Риск.

Риск је савладала Јоровићеву са 6:2, 6:7(3), 9:7 после два часа и 53 минута борбе.

Ивана је била близу преокрета, у два наврата је спасла меч лопту, али је на крају победу славила искуснија противница.

Претходно, такмичење је завршио и Ласло Ђере, који је у три сета пао пред Аустралијанцем Џоном Милманом. 

На почетку дуела први напад видели смо од српске тенисерке, која ипак није искористила две брејк лопте. Риск је то казнила, повела са 3:1, а онда спасла још две прилике за брејк.

Јоровићева је коначно направила брјек, али претрпела још један, и то је био крај првог сета.

У наставку игре Американка је повела са 2:0, а наша тенисерка наставила да пропушта шансе. Успела је да се врати, поведе 3:2, а онда на 5:5 спаси три брејк лопте и одведе меч у тај-брејк.

Тај део игре Ивана је добила одузевши противници сваки поен на сервису (5/5), те увела меч у пети сет.

У одлучујућем делу игре виђена је огромна борба – Јоровићева је губила 5:2, али успела да се врати и изједначи на 5:5.

Риск је прву меч лопту имала на ритерну, при вођству од 6:5, коју није искористила. Исти случај десио се у наредном Иванином гему, али већ у следећем, на 8:7 за Риск, спаса није било.

Риск, која је у првом колу избацила Хрватицу Дону Векић, у трећој рунди састаће се са бољом из дуела Канепи – Бенчић.

Српски тенис више нема представнице у женском синглу 133. издања Вимблдона. Пошто је Александра Крунићпала већ на првој препреци, Ивана Јоровић је поражена данас у другом колу након велике драме која је трајала два сата и 50 минута. Боља од наше тенисерке је била Американка Алисон Риск са 2:1, по сетовима 6:2, 6:7 (3) и 9:7.

Ивана Јоровић је попут феникса успевака два пута да се врати у меч, али нажалост није имала довољно снаге за потпуни преокрет. Иако је била веома близу пошто су о победници одлучивале нијансе. Упорна и жилава, са снажним сервисом, спремна да погине за скоро сваки поен остварила је и поред пораyа, и то веома мучног, успех каријере на грен слемовима. 

Слично као данас Ласло Ђере и Ивана Јоровић на почетку сусрета није користила указане шансе, што је погубно на најбржој подлози у свету белог спорта, трави. Само у првом сету млада Чачанка је имала пет брејк прилика искористивши само једну, док је Американка била стопостотна - 3 од 3. 

На почетку другог дела меча Риск је одмах ставила до знања и Јоровићки и гледаоцима у Лондону да не жели ништа да ризикује, већ да иде на победу у два сета. Одмах је узела сервис првом рекету Србије, а пре тога је одбранила нову брејк-прилику нашој играчици. Много боље издање Ивана је приказала у наставку меча, пре свега захваљујући бољим сервисима. Наставила је да напада сервис противнице и да га угожава тако да је убрзо изједначила. Највећа драма виђена је у 11. гему када је Јоровићка успела да се одбрани од серије брејк-прилика Американке која је притисла не би ли завршила меч у своју корист. У тај-брејку наша тенисерка је била далеко чвршћа, те је изједначила.

Последњи сет је почео поново разменом брејкова, и поново је Ивана била приморана да изједначава. Просто је невероватно са коликом упорношћу и жилавошћу се борила 22-годишња девојке са Мораве, иако је након првог сета деловало да је све готово. Риске је искористила још један слабији период игре наше представнице што је деловало да би могло бити довољно за тешко извојеван тријумф. Али, поново се пробудила Јоровићкина одлучност која је вратила егал у 10. гему у ком је њена противница сервирала за тријумф, била је близу брејка у наредном, да би се потом бранила од истог. али је све решено у 16. гему овог веома уyбудљивог сусрета.

За продор у осмину финала Риск ће се борити са победницом одмеравања 13. носитељке, Швајцаркиње Белинде Бенчич и искусне Финкиње Каје Канепи.

Квитова јача од Младеновићеве у другом колу Вимблдона. Чешка тенисерка Петра Квитова пласирала се у треће коло Вимблдона, пошто је победила Францускињу Кристину Младеновић са 7:5, 6:2.

Шампионка Вимблдона из 2011. и 2014. године због повреде леве подлактице није била сигурна да ли ће учествовати на трећем гренд слем турниру у сезони, али је данас успела да стигне до трећег кола први пут од 2015.

Она ће у наредној рунди играти против победнице меча Аманда Анисимова - Магда Линет.

У треће коло се пласирала још једна Чехиња, Барбора Стрицова која је била боља од Немице Лауре Зигемунд (6:3, 7:5), док је Карла Суарес Наваро из Шпаније елиминисала Францускињу Паулин Парментијер након два тај-брејка.

Белгијанка Елис Мертенс је стигла до трећег кола победивши Румунку Монику Никулеску са 7:5, 6:0 и њена наредна противница биће Кинескиња Ван Цјан.

Марин Чилић елиминисан са Вимблдона! Хрватски тенисер Марин Чилић заустављен је у другом колу Вимблдона, пошто је бољи од њега у три сета био Португалац Жао Соуса.

Чилић, који је у лошој форми дошао у Лондон, није оправдао улогу фаворита и поражен је после нешто више од два сата игре – 6:4, 6:4, 6:4.

Хрватски тенисер одиграо је лош меч, много је осцилирао и Соуса, којем трава није омиљена подлога, успео је да изненади и прође у наредну фазу.

Чилић ниједном није успео да одузме сервис гем Соуси, а имао је чак дванаест прилика. Португалац ће у наредном колу играти против Данија Еванса, који је савладао Николоза Басилашвилија.

Јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је данас победио Британца Камерона Норија са 6:4, 6:4, 6:0.

Седми тенисер света је стигао до победе за сат и 49 минута игре, а противник у наредној рунди биће му Американац Стив Џонсон.

Џонсон је после велике борбе у пет сетова елиминисао Аустралијанца Алекса Де Минаура - 3:6, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3.

Меч Американца и Аустралијанца трајао је готово три и по сата, а колико је све било "близу" говори и укупан број освојених поена - 150:149 у корист Џонсона.

Немачки тенисер Јан Ленард Штруф је у другом колу победио Американца Тејлора Фрица у четири сета (6:4, 6:3, 5:7, 7:6) и у наредној рунди чека Казахстанац Михаил Кукушкин.

Кукушкин је савладао Американца Џона Изнера, после пет сетова – 6:4, 6:7, 4:6, 6:1, 6:4. Подсетимо, Изнер је бранио полуфинале из прошле године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар