WB: Mučan poraz djevojke sa Morave! Ode i Čilić!

U drugom kolu Vimbldona Ivana Jorović stala na korak do potpunog preokreta! Prva teniserka Srbije nakon velike drame ipak poklekla pred Amerikankom Riske u meču koji je završen rezultatom 9:7 u trećem setu! Marin Čilić eliminisan sa Vimbldona! Hrvatski teniser Marin Čilić zaustavljen je u drugom kolu Vimbldona, pošto je bolji od njega u tri seta bio Portugalac Žao Sousa.

Tenis 04.07.2019 | 17:14
WB: Mučan poraz djevojke sa Morave! Ode i Čilić!
Amerikanka bolja od Jorovićeve posle epske borbe! Ivana Jorović nije uspela da se plasira u treće kolo Vimbldona, pošto je od nje bila bolja Amerikanka Alison Risk.

Risk je savladala Jorovićevu sa 6:2, 6:7(3), 9:7 posle dva časa i 53 minuta borbe.

Ivana je bila blizu preokreta, u dva navrata je spasla meč loptu, ali je na kraju pobedu slavila iskusnija protivnica.

Prethodno, takmičenje je završio i Laslo Đere, koji je u tri seta pao pred Australijancem Džonom Milmanom. 

Na početku duela prvi napad videli smo od srpske teniserke, koja ipak nije iskoristila dve brejk lopte. Risk je to kaznila, povela sa 3:1, a onda spasla još dve prilike za brejk.

Jorovićeva je konačno napravila brjek, ali pretrpela još jedan, i to je bio kraj prvog seta.

U nastavku igre Amerikanka je povela sa 2:0, a naša teniserka nastavila da propušta šanse. Uspela je da se vrati, povede 3:2, a onda na 5:5 spasi tri brejk lopte i odvede meč u taj-brejk.

Taj deo igre Ivana je dobila oduzevši protivnici svaki poen na servisu (5/5), te uvela meč u peti set.

U odlučujućem delu igre viđena je ogromna borba – Jorovićeva je gubila 5:2, ali uspela da se vrati i izjednači na 5:5.

Risk je prvu meč loptu imala na riternu, pri vođstvu od 6:5, koju nije iskoristila. Isti slučaj desio se u narednom Ivaninom gemu, ali već u sledećem, na 8:7 za Risk, spasa nije bilo.

Risk, koja je u prvom kolu izbacila Hrvaticu Donu Vekić, u trećoj rundi sastaće se sa boljom iz duela Kanepi – Benčić.

Srpski tenis više nema predstavnice u ženskom singlu 133. izdanja Vimbldona. Pošto je Aleksandra Krunićpala već na prvoj prepreci, Ivana Jorović je poražena danas u drugom kolu nakon velike drame koja je trajala dva sata i 50 minuta. Bolja od naše teniserke je bila Amerikanka Alison Risk sa 2:1, po setovima 6:2, 6:7 (3) i 9:7.

Ivana Jorović je poput feniksa uspevaka dva puta da se vrati u meč, ali nažalost nije imala dovoljno snage za potpuni preokret. Iako je bila veoma blizu pošto su o pobednici odlučivale nijanse. Uporna i žilava, sa snažnim servisom, spremna da pogine za skoro svaki poen ostvarila je i pored poraya, i to veoma mučnog, uspeh karijere na gren slemovima. 

Slično kao danas Laslo Đere i Ivana Jorović na početku susreta nije koristila ukazane šanse, što je pogubno na najbržoj podlozi u svetu belog sporta, travi. Samo u prvom setu mlada Čačanka je imala pet brejk prilika iskoristivši samo jednu, dok je Amerikanka bila stopostotna - 3 od 3. 

Na početku drugog dela meča Risk je odmah stavila do znanja i Jorovićki i gledaocima u Londonu da ne želi ništa da rizikuje, već da ide na pobedu u dva seta. Odmah je uzela servis prvom reketu Srbije, a pre toga je odbranila novu brejk-priliku našoj igračici. Mnogo bolje izdanje Ivana je prikazala u nastavku meča, pre svega zahvaljujući boljim servisima. Nastavila je da napada servis protivnice i da ga ugožava tako da je ubrzo izjednačila. Najveća drama viđena je u 11. gemu kada je Jorovićka uspela da se odbrani od serije brejk-prilika Amerikanke koja je pritisla ne bi li završila meč u svoju korist. U taj-brejku naša teniserka je bila daleko čvršća, te je izjednačila.

Poslednji set je počeo ponovo razmenom brejkova, i ponovo je Ivana bila primorana da izjednačava. Prosto je neverovatno sa kolikom upornošću i žilavošću se borila 22-godišnja devojke sa Morave, iako je nakon prvog seta delovalo da je sve gotovo. Riske je iskoristila još jedan slabiji period igre naše predstavnice što je delovalo da bi moglo biti dovoljno za teško izvojevan trijumf. Ali, ponovo se probudila Jorovićkina odlučnost koja je vratila egal u 10. gemu u kom je njena protivnica servirala za trijumf, bila je blizu brejka u narednom, da bi se potom branila od istog. ali je sve rešeno u 16. gemu ovog veoma uybudljivog susreta.

Za prodor u osminu finala Risk će se boriti sa pobednicom odmeravanja 13. nositeljke, Švajcarkinje Belinde Benčič i iskusne Finkinje Kaje Kanepi.

Kvitova jača od Mladenovićeve u drugom kolu Vimbldona. Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je pobedila Francuskinju Kristinu Mladenović sa 7:5, 6:2.

Šampionka Vimbldona iz 2011. i 2014. godine zbog povrede leve podlaktice nije bila sigurna da li će učestvovati na trećem grend slem turniru u sezoni, ali je danas uspela da stigne do trećeg kola prvi put od 2015.

Ona će u narednoj rundi igrati protiv pobednice meča Amanda Anisimova - Magda Linet.

U treće kolo se plasirala još jedna Čehinja, Barbora Stricova koja je bila bolja od Nemice Laure Zigemund (6:3, 7:5), dok je Karla Suares Navaro iz Španije eliminisala Francuskinju Paulin Parmentijer nakon dva taj-brejka.

Belgijanka Elis Mertens je stigla do trećeg kola pobedivši Rumunku Moniku Nikulesku sa 7:5, 6:0 i njena naredna protivnica biće Kineskinja Van Cjan.

Marin Čilić eliminisan sa Vimbldona! Hrvatski teniser Marin Čilić zaustavljen je u drugom kolu Vimbldona, pošto je bolji od njega u tri seta bio Portugalac Žao Sousa.

Čilić, koji je u lošoj formi došao u London, nije opravdao ulogu favorita i poražen je posle nešto više od dva sata igre – 6:4, 6:4, 6:4.

Hrvatski teniser odigrao je loš meč, mnogo je oscilirao i Sousa, kojem trava nije omiljena podloga, uspeo je da iznenadi i prođe u narednu fazu.

Čilić nijednom nije uspeo da oduzme servis gem Sousi, a imao je čak dvanaest prilika. Portugalac će u narednom kolu igrati protiv Danija Evansa, koji je savladao Nikoloza Basilašvilija.

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas pobedio Britanca Kamerona Norija sa 6:4, 6:4, 6:0.

Sedmi teniser sveta je stigao do pobede za sat i 49 minuta igre, a protivnik u narednoj rundi biće mu Amerikanac Stiv Džonson.

Džonson je posle velike borbe u pet setova eliminisao Australijanca Aleksa De Minaura - 3:6, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3.

Meč Amerikanca i Australijanca trajao je gotovo tri i po sata, a koliko je sve bilo "blizu" govori i ukupan broj osvojenih poena - 150:149 u korist Džonsona.

Nemački teniser Jan Lenard Štruf je u drugom kolu pobedio Amerikanca Tejlora Frica u četiri seta (6:4, 6:3, 5:7, 7:6) i u narednoj rundi čeka Kazahstanac Mihail Kukuškin.

Kukuškin je savladao Amerikanca Džona Iznera, posle pet setova – 6:4, 6:7, 4:6, 6:1, 6:4. Podsetimo, Izner je branio polufinale iz prošle godine.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar