Милан размишља и о Матићу!

Обављен разговор с Пеђом Мијатовићем.  Српски везиста могао би да напусти Јунајтед ако се поклопе све коцкице. . .

Фудбал 04.07.2019 | 21:59
Милан размишља и о Матићу!
Миланов нови пројекат на челу с директорима Паолом Малдинијем и Фредериком Масаром биће максимално заснован на младим снагама, због чега и не чуди што су Росонери кренули по Николу Миленковића, али њима ће извесно бити прикључене и неке искусније кајле. Италијом се пронео глас да је међу кандидатима Марка Ђампаола и - Немања Матић.

И не завршава се све само на интересовању. Наиме, током јучерашњег дана челници Милана обавили су разговор с Предрагом Мијатовићем, иначе блиским сарадником агента Владе Лемића, како би разговарали о могућности да доведу Немању Матића. Наводно, разговор две стране имао је позитиван одјек и кренуо је у добром смеру, али је све и даље на дугачком штапу. Да би се сарадња уопште догодила морале би да се поклопе све коцкице.

Матић је, пре свега, ушао у последњу годину уговора и Јунајтед има последњу шансу да га прода и заради одређени новац на њему. На Острву се шушка да Оле Гунар Солскјер на Матићево место жели да доведе талентованог везисту Њукасла Шона Лонгстафа, који је виђен као потенцијални залог за будућност и неко ко би могао да постане озбиљно име у енглеском клупском фудбалу.

Ако би Јунајтед заиста успео да ангажује Лонгстафа, створили би се услови за Матићев одлазак. А, за то ће Јунајтед тражити бар 20.000.000 евра.

У међувремену, Миланови директори су с Матићем разговарали о још једном играчу – Дејану Ловрену. После одласка Озана Кабака у Шалке и Јоахима Андерсена у Лион, Ловрен је искочио као још једно потенцијално решење за порозну Миланову одбрану уз Николу Миленковића. Подсетимо, Росонери су у потрази за левим беком и на радару је Мичел Дајкс из Болоње, пошто су на тој позицији Рикардо Родригез (на прагу одласка) и Иван Стринић (има здравствених проблема), на штоперским местима су Мусакио, Калдара и Ромањоли, с тим што је бивши дефанзивац Јувентуса и даље у опоравку од кидања предњих укрштених лигамената и вероватно га неће бити на терену до краја 2019. године. Дакле, појачање у срцу одбране је преко потребно.

Проблем би могла да представља Ловренова плата од 5.000.000 евра без бонуса, што је недостижна сума за Милан у овом тренутку. Наводно, Ливерпул би продају прихватио за суму од 20.000.000 евра.

Све је засад у почетној фази...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар