Milan razmišlja i o Matiću!

Obavljen razgovor s Peđom Mijatovićem.  Srpski vezista mogao bi da napusti Junajted ako se poklope sve kockice. . .

Fudbal 04.07.2019 | 21:59
Milan razmišlja i o Matiću!
Milanov novi projekat na čelu s direktorima Paolom Maldinijem i Frederikom Masarom biće maksimalno zasnovan na mladim snagama, zbog čega i ne čudi što su Rosoneri krenuli po Nikolu Milenkovića, ali njima će izvesno biti priključene i neke iskusnije kajle. Italijom se proneo glas da je među kandidatima Marka Đampaola i - Nemanja Matić.

I ne završava se sve samo na interesovanju. Naime, tokom jučerašnjeg dana čelnici Milana obavili su razgovor s Predragom Mijatovićem, inače bliskim saradnikom agenta Vlade Lemića, kako bi razgovarali o mogućnosti da dovedu Nemanju Matića. Navodno, razgovor dve strane imao je pozitivan odjek i krenuo je u dobrom smeru, ali je sve i dalje na dugačkom štapu. Da bi se saradnja uopšte dogodila morale bi da se poklope sve kockice.

Matić je, pre svega, ušao u poslednju godinu ugovora i Junajted ima poslednju šansu da ga proda i zaradi određeni novac na njemu. Na Ostrvu se šuška da Ole Gunar Solskjer na Matićevo mesto želi da dovede talentovanog vezistu Njukasla Šona Longstafa, koji je viđen kao potencijalni zalog za budućnost i neko ko bi mogao da postane ozbiljno ime u engleskom klupskom fudbalu.

Ako bi Junajted zaista uspeo da angažuje Longstafa, stvorili bi se uslovi za Matićev odlazak. A, za to će Junajted tražiti bar 20.000.000 evra.

U međuvremenu, Milanovi direktori su s Matićem razgovarali o još jednom igraču – Dejanu Lovrenu. Posle odlaska Ozana Kabaka u Šalke i Joahima Andersena u Lion, Lovren je iskočio kao još jedno potencijalno rešenje za poroznu Milanovu odbranu uz Nikolu Milenkovića. Podsetimo, Rosoneri su u potrazi za levim bekom i na radaru je Mičel Dajks iz Bolonje, pošto su na toj poziciji Rikardo Rodrigez (na pragu odlaska) i Ivan Strinić (ima zdravstvenih problema), na štoperskim mestima su Musakio, Kaldara i Romanjoli, s tim što je bivši defanzivac Juventusa i dalje u oporavku od kidanja prednjih ukrštenih ligamenata i verovatno ga neće biti na terenu do kraja 2019. godine. Dakle, pojačanje u srcu odbrane je preko potrebno.

Problem bi mogla da predstavlja Lovrenova plata od 5.000.000 evra bez bonusa, što je nedostižna suma za Milan u ovom trenutku. Navodno, Liverpul bi prodaju prihvatio za sumu od 20.000.000 evra.

Sve je zasad u početnoj fazi...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar