Дјевојчица која зна шта хоће: Побиједићу све!

Чудо од тенисерке има само 15 година, али делује и те како зрело на терену. Једини знаци "детета" у њој су да много времена проводи на друштвеним мрежама, јер је то опушта. . .

Тенис 04.07.2019 | 20:24
Дјевојчица која зна шта хоће: Побиједићу све!
Није јој требало много да дође у центар збивања на Вимблдону!

Девојчица из Џорџије по имену Кори "Коко" Гауф прославила је у марту тек 15. рођендан, да би на овогодишњем "зеленом" гренд слему "одувала" две далеко искусније ривалке, а не планира да се заустави само на томе.

Тинејџери њеног узраста били би срећни само када би уживо видели "Алл Енгланд Цлуб", али Коко није обично дете - има амбиције да постане најбоља свих времена.

Прошла је квалификације и одмах је направила сензацију против Венус Вилијамс (2:0), а занимљиво је да је америчка ветеранка пре рођења Кори Гауф имала већ освојене ДВЕ титуле Вимблдона, односно четири гренд слем трофеја у синглу.

Средњошколка је два дана касније била убедљива и против Магдалене Рибарикове (6:3, 6:3), а сви са нестрпљењем чекају дуел са Полоном Херцог из Словеније.

А ДОМАЋИ?

"Кад је одржан жреб тек онда су два моја наставника сазнала да играм тенис, прочитали су у новинама. Још тројица не знају, не причам о себи... Наставник науке ми је послао чак задатак док сам била овде, није знао да играм!", казала је Коко Гауф пред турнир.

Занимљива је изјава младе Гауф, која је рекла да ни не зна ко је на њеној страни жреба, пошто се за Вимблдон спрема од меча до меч, без дугорочних прогноза и притиска који би у тим годинама могао да јој "веже" ноге.

Посебно када су "велике фаце" на њеном путу...

"Мислим да могу да победим било кога. Да то не мислим, не бих ни излазила на терен", казала је "Коко" Гауф која делује веома зрело за своје године.

Ипак, има назнака "детета" у њој. Пре мечева се опушта уз YоуТубе клипове...

"Очекивано, пре меча често проверавам друштвене мреже, то ме реклаксира. Не баш Инстаграм, али више гледам клипове на YоуТубе. То ме насмеје и поправи ми дух", казала је Гауф која је на једном од интервјуа носила мајицу "Фун Гуy" - која је посвећена Кавају Ленарду, за чију се одлуку током прелазнок рока у НБА интересује и она.

Већ сада делује "причљивије" од њега, иако се први пут сусреће са оваквом врстом пажње, утисак је да су родитељи обавили добар посао у васпитању.

"Само ми кажу имаш следећи меч, турнир није готов. Не фокусирај се много на шта је било. Мој циљ је да освојим Вимблдон", казала је сензација из Сједињених Америчких Држава.

Поређења са Сереном Вилијамс су већ почела...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар