Djevojčica koja zna šta hoće: Pobijediću sve!

Čudo od teniserke ima samo 15 godina, ali deluje i te kako zrelo na terenu. Jedini znaci "deteta" u njoj su da mnogo vremena provodi na društvenim mrežama, jer je to opušta. . .

Tenis 04.07.2019 | 20:24
Djevojčica koja zna šta hoće: Pobijediću sve!
Nije joj trebalo mnogo da dođe u centar zbivanja na Vimbldonu!

Devojčica iz Džordžije po imenu Kori "Koko" Gauf proslavila je u martu tek 15. rođendan, da bi na ovogodišnjem "zelenom" grend slemu "oduvala" dve daleko iskusnije rivalke, a ne planira da se zaustavi samo na tome.

Tinejdžeri njenog uzrasta bili bi srećni samo kada bi uživo videli "All England Club", ali Koko nije obično dete - ima ambicije da postane najbolja svih vremena.

Prošla je kvalifikacije i odmah je napravila senzaciju protiv Venus Vilijams (2:0), a zanimljivo je da je američka veteranka pre rođenja Kori Gauf imala već osvojene DVE titule Vimbldona, odnosno četiri grend slem trofeja u singlu.

Srednjoškolka je dva dana kasnije bila ubedljiva i protiv Magdalene Ribarikove (6:3, 6:3), a svi sa nestrpljenjem čekaju duel sa Polonom Hercog iz Slovenije.

A DOMAĆI?

"Kad je održan žreb tek onda su dva moja nastavnika saznala da igram tenis, pročitali su u novinama. Još trojica ne znaju, ne pričam o sebi... Nastavnik nauke mi je poslao čak zadatak dok sam bila ovde, nije znao da igram!", kazala je Koko Gauf pred turnir.

Zanimljiva je izjava mlade Gauf, koja je rekla da ni ne zna ko je na njenoj strani žreba, pošto se za Vimbldon sprema od meča do meč, bez dugoročnih prognoza i pritiska koji bi u tim godinama mogao da joj "veže" noge.

Posebno kada su "velike face" na njenom putu...

"Mislim da mogu da pobedim bilo koga. Da to ne mislim, ne bih ni izlazila na teren", kazala je "Koko" Gauf koja deluje veoma zrelo za svoje godine.

Ipak, ima naznaka "deteta" u njoj. Pre mečeva se opušta uz YouTube klipove...

"Očekivano, pre meča često proveravam društvene mreže, to me reklaksira. Ne baš Instagram, ali više gledam klipove na YouTube. To me nasmeje i popravi mi duh", kazala je Gauf koja je na jednom od intervjua nosila majicu "Fun Guy" - koja je posvećena Kavaju Lenardu, za čiju se odluku tokom prelaznok roka u NBA interesuje i ona.

Već sada deluje "pričljivije" od njega, iako se prvi put susreće sa ovakvom vrstom pažnje, utisak je da su roditelji obavili dobar posao u vaspitanju.

"Samo mi kažu imaš sledeći meč, turnir nije gotov. Ne fokusiraj se mnogo na šta je bilo. Moj cilj je da osvojim Vimbldon", kazala je senzacija iz Sjedinjenih Američkih Država.

Poređenja sa Serenom Vilijams su već počela...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar