Продаја Фабрике шећера 5. августа

У Окружном привредном суду у Бијељини данас је донијета одлука да се настави са понудом имовине бијељинске Фабрике шећера у стечају, након још једне неуспјеле продаје. Лицитација ће бити одржана 5. августа, по истим условима и продајном цијеном од 10 милиона марака. Стечајни судија разматраће захтјев повјерилаца који су данас тражили смјену стечајног управника Небојше Матића, због, како наводе, злоупотребе положаја.

Република Српска 04.07.2019 | 16:07
Продаја Фабрике шећера 5. августа
Посљедња лицитација која је одржана другог јула, проглашена је неуспјелом, јер није било заинтересованих купаца за имовину Фабрике шећера у стечају, а који би били спремни да положе депозит од 50.000 марака. На припремном рочишту донијета је одлука да се наредна лицитација објави што је могуће прије. 

Како истиче Војислав Николић, предсједник Одбора повјерилаца, продаја се наставља под истим условима, по цијени од 10 милиона марака, са уплатом депозита од 50.000 марака. Николић је рекао да ће сљедећа лицитација бити одржана 5. августа, у 12 часова у Фабрици шећера.

У претходном периоду Фирма “Нива” из Србије посјетила је фабрички комплекс у Великој Обарској, као једини озбиљни заинтересовани купац. Међутим, није приступила лицитирању због непотпуне документације. Али у плану имају, како тврди Николић, да до 15. јула доставе комплетну документацију.

Истовремено су 82 повјериоца затражили смјену стечајног управника Небојше Матића, због, како тврде, злоупотребе положаја.

Према мишљењу Војислава Николића, предсједника Одбора повјерилаца, једна од кључних неправилностије, како тврди Николић, што је Матић сам себи одредио награду, док у Закону о стечају, наводи се да тај износ одређује стечајни судија.

Према Матићевом мишљењу иза захтјева о његовој смјени крије се незадовољство чланова Одбора повјерилаца, јер се терете кривичним пријавама, у вриједности од 12 милиона марака, која су дио правоснажних потраживања у износу од 16 милиона КМ.  

Оглас о заказаној продаји Фабрике шећера биће објављен у Службеном гласнику петог јула, а стечајни судија ће, након увида у комплетну документацију, донијети коначну одлуку о затраженој смјени стечајног управника.



БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

велико постење

04.07.2019 15:24

Нема ниста од тога и ова продаја це пропаст јер је треба купит неки лопов из владајуце секте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шарић

04.07.2019 21:01

Само вас гледам!

Name

Радник

04.07.2019 17:39

Као прво није истина да 82 радника тразе смјену стецајног управника вец њих мозда 10 а Фаик Мухиц користи насу пуномоц да у име нас трази смјену управника сто није у складу са оним сто писе у пуномоци, ми радници смо против смјене управника и зелимо да сто прије се заврси стецај. Надам се да це то судија узети у обзир приликом разматрања захтјева. Овај отегнути стецај само одговара Радету и Мехи јер имају кривицне пријаве и не одговара им заврсетак стецаја. Надам се да це заврсити тамо гдје им је мјесто јер су они криви за стање пропале фабрике јер су је присвојили као своју оцевину. Сто се тице радницки потразивања то је јасно да се није ниста радило и нема се ста ни тразити јер све пресуде су донијете због пропустања изласка на роцисте. Све јасно ко дан и ми радници смо се мало занијели јер гдје има у свијету да не радис а понеки и да не долазе на посао по 3 мјесеца а да наплатис. Фабрика висе не вриједи ни евро а камоли 10 милиона па не могу да додјем себи какве глупости овима из Одбора повјериоца пада на памет и одакле им та цифра кад и они знају исто сто и сваки радник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја цу да одлуцим

04.07.2019 22:09

Сад це за пар дана стецајни управник да види а и остала јавност како је се радило а и ти радници., хвала Богу па постоје сви снимци., а тај Раде и Мехо морају све да полизу. И кога они зову да потписују против стецајног управника- пар људи ( радника ) уопсте нису обавестили у цему се ради. Е сад цу им пустити како су радили и кад су долазили на посао.

Name

Ало

04.07.2019 18:58

Има народна изрека, МА БАЦИТЕ ТО ВИСЕ. Каква црна продаја 200 лицитација сте досад расписали. Неце нико у корумпирану и криминалну дрзаву да улазе страни капитал. Није луд нико ко има паре толико да га јазавци и лопови из владајуће партије пљацкају.. Баците то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос један радник

04.07.2019 22:13

Сад цу и ја да пустим снимке разговора и да видите како су крали и како су фингирали плате те две вуцибатине

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Радета и Мирка или мозда ( Меху ) не знамо које му име сад одговара???

04.07.2019 22:20

Ста цес несретнице ако се децко из ЗВ појави па да видис пусти ста си све прицао против газда и како си говорио да мозес сваком раднику направити да је лопов- е па клинци су те навукли да ниси свестан- боље бези за Француску и поведи оне своје раднике које си и тамо водио да ти иргете а и у сецерани су као радили у исто време

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андреј Зворник

04.07.2019 22:28

Ја цу њима на роцисту објаснити ста су радили. Толико од мене, леп поздрав зелим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.07.2019 23:54

Надјите инвеститора по принципу пола-пола улагање. Њему бесплатна фабрика и пола удјела у предузецу у замјену за улагање у фабрику.

ОДГОВОРИТЕ