Prodaja Fabrike šećera 5. avgusta

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je donijeta odluka da se nastavi sa ponudom imovine bijeljinske Fabrike šećera u stečaju, nakon još jedne neuspjele prodaje. Licitacija će biti održana 5. avgusta, po istim uslovima i prodajnom cijenom od 10 miliona maraka. Stečajni sudija razmatraće zahtjev povjerilaca koji su danas tražili smjenu stečajnog upravnika Nebojše Matića, zbog, kako navode, zloupotrebe položaja.

Republika Srpska 04.07.2019 | 16:07
Prodaja Fabrike šećera 5. avgusta
Posljednja licitacija koja je održana drugog jula, proglašena je neuspjelom, jer nije bilo zainteresovanih kupaca za imovinu Fabrike šećera u stečaju, a koji bi bili spremni da polože depozit od 50.000 maraka. Na pripremnom ročištu donijeta je odluka da se naredna licitacija objavi što je moguće prije. 

Кako ističe Vojislav Nikolić, predsjednik Odbora povjerilaca, prodaja se nastavlja pod istim uslovima, po cijeni od 10 miliona maraka, sa uplatom depozita od 50.000 maraka. Nikolić je rekao da će sljedeća licitacija biti održana 5. avgusta, u 12 časova u Fabrici šećera.

U prethodnom periodu Firma “Niva” iz Srbije posjetila je fabrički kompleks u Velikoj Obarskoj, kao jedini ozbiljni zainteresovani kupac. Međutim, nije pristupila licitiranju zbog nepotpune dokumentacije. Ali u planu imaju, kako tvrdi Nikolić, da do 15. jula dostave kompletnu dokumentaciju.

Istovremeno su 82 povjerioca zatražili smjenu stečajnog upravnika Nebojše Matića, zbog, kako tvrde, zloupotrebe položaja.

Prema mišljenju Vojislava Nikolića, predsjednika Odbora povjerilaca, jedna od ključnih nepravilnostije, kako tvrdi Nikolić, što je Matić sam sebi odredio nagradu, dok u Zakonu o stečaju, navodi se da taj iznos određuje stečajni sudija.

Prema Matićevom mišljenju iza zahtjeva o njegovoj smjeni krije se nezadovoljstvo članova Odbora povjerilaca, jer se terete krivičnim prijavama, u vrijednosti od 12 miliona maraka, koja su dio pravosnažnih potraživanja u iznosu od 16 miliona KM.  

Oglas o zakazanoj prodaji Fabrike šećera biće objavljen u Službenom glasniku petog jula, a stečajni sudija će, nakon uvida u kompletnu dokumentaciju, donijeti konačnu odluku o zatraženoj smjeni stečajnog upravnika.



BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

veliko postenje

04.07.2019 15:24

Nema nista od toga i ova prodaja ce propast jer je treba kupit neki lopov iz vladajuce sekte

ODGOVORITE
Name

Šarić

04.07.2019 21:01

Samo vas gledam!

Name

Radnik

04.07.2019 17:39

Kao prvo nije istina da 82 radnika traze smjenu stecajnog upravnika vec njih mozda 10 a Faik Muhic koristi nasu punomoc da u ime nas trazi smjenu upravnika sto nije u skladu sa onim sto pise u punomoci, mi radnici smo protiv smjene upravnika i zelimo da sto prije se zavrsi stecaj. Nadam se da ce to sudija uzeti u obzir prilikom razmatranja zahtjeva. Ovaj otegnuti stecaj samo odgovara Radetu i Mehi jer imaju krivicne prijave i ne odgovara im zavrsetak stecaja. Nadam se da ce zavrsiti tamo gdje im je mjesto jer su oni krivi za stanje propale fabrike jer su je prisvojili kao svoju ocevinu. Sto se tice radnicki potrazivanja to je jasno da se nije nista radilo i nema se sta ni traziti jer sve presude su donijete zbog propustanja izlaska na rociste. Sve jasno ko dan i mi radnici smo se malo zanijeli jer gdje ima u svijetu da ne radis a poneki i da ne dolaze na posao po 3 mjeseca a da naplatis. Fabrika vise ne vrijedi ni evro a kamoli 10 miliona pa ne mogu da dodjem sebi kakve gluposti ovima iz Odbora povjerioca pada na pamet i odakle im ta cifra kad i oni znaju isto sto i svaki radnik.

ODGOVORITE
Name

Ja cu da odlucim

04.07.2019 22:09

Sad ce za par dana stecajni upravnik da vidi a i ostala javnost kako je se radilo a i ti radnici., hvala Bogu pa postoje svi snimci., a taj Rade i Meho moraju sve da polizu. I koga oni zovu da potpisuju protiv stecajnog upravnika- par ljudi ( radnika ) uopste nisu obavestili u cemu se radi. E sad cu im pustiti kako su radili i kad su dolazili na posao.

Name

Alo

04.07.2019 18:58

Ima narodna izreka, MA BACITE TO VISE. Kakva crna prodaja 200 licitacija ste dosad raspisali. Nece niko u korumpiranu i kriminalnu drzavu da ulaze strani kapital. Nije lud niko ko ima pare toliko da ga jazavci i lopovi iz vladajuće partije pljackaju.. Bacite to

ODGOVORITE
Name

Jos jedan radnik

04.07.2019 22:13

Sad cu i ja da pustim snimke razgovora i da vidite kako su krali i kako su fingirali plate te dve vucibatine

ODGOVORITE
Name

Za Radeta i Mirka ili mozda ( Mehu ) ne znamo koje mu ime sad odgovara???

04.07.2019 22:20

Sta ces nesretnice ako se decko iz ZV pojavi pa da vidis pusti sta si sve pricao protiv gazda i kako si govorio da mozes svakom radniku napraviti da je lopov- e pa klinci su te navukli da nisi svestan- bolje bezi za Francusku i povedi one svoje radnike koje si i tamo vodio da ti irgete a i u secerani su kao radili u isto vreme

ODGOVORITE
Name

Andrej Zvornik

04.07.2019 22:28

Ja cu njima na rocistu objasniti sta su radili. Toliko od mene, lep pozdrav zelim

ODGOVORITE
Name

Direkt

04.07.2019 23:54

Nadjite investitora po principu pola-pola ulaganje. Njemu besplatna fabrika i pola udjela u preduzecu u zamjenu za ulaganje u fabriku.

ODGOVORITE