Умар Садик пуца високо!

Дошао сам да будем бољи од Тариба Веста! Нигеријац објаснио шта га је мотивисало да прихвати понуду Партизана.

Фудбал 04.07.2019 | 22:30
Умар Садик пуца високо!
Сви његови земљаци у Партизану су успели. Или су били миљеници навијача или су значајно допринели успесима клуба у првим годинама новог милинијума. Зато се и Умар Садик нада да ће наставити стазама којима су својевремено газили Тарибо Вест у Лиги шампиона, те Ифеани Емегхара и Обиора Одита у претечи данашње Лиге Европе.

Четврти Нигеријац у историји црно-белих јутрос је одрадио први тренинг под командом Сава Милошевића, а затим се представио српској јавности, остављајући утисак момка који жели да баш у Хумској направи искорак у каријери. Посебно је мотивисан да то буде баш у Београду, баш у Партизану.

“Тарибо је легенда у мојој земљи, али надам се да ћу ја бити најбољи Нигеријац који је икад играо за овај клуб. Зато сам и дошао”, пуца високо Умар Садик.

Каже, кад је стигао позив из Србије, оберучке га је прихватио.

“Имао сам доста понуда, али нисам могао да кажем “не” Партизану. Поготово не после начина на који су ми пришли и предочили да желе да ме ангажују. Не желим да откривам ко је човек који ме је препоручио црно-белима, јер можда није њихов навијач, да му не правим проблеме, међутим, после свих информација о тиму, навијачима и граду нисам имао дилему да ли долазим”, поручио је Умар Садик.

Партизан је платио Роми 100.000 евра за једногодишњу позајмицу, а наредног лета ће имати парво да откупи шпица за 1.600.000 евра. Да би се то десило мораће Садик да буде, по бројкама, на нивоу, рецимо, Рикарда Гомеша, стрелца 26 голова минуле сезоне.

“Као перфесионалац, мој задатак је да пружим све што могу навијачима и екипи. Надам се да ћемо заједно направити велике ствари. Моја обавеза, као шпица, јесте да дајем голове. Колико год да сте добри у другим сегментима, нико вас неће гледати, нити памтити, ако не тресете мреже. Ако бих дао између 20 и 30 голова то би било добро за моју репутацију, ваљда би било ок”.

Садик једва чека да се опроба и у београдском вечитом дербију.

“Ривалство између Партизана И Црвене звезде је једно од највећих на планети. Баш добар, тежак дерби. И пре доласка у Партизан, распитујући се о најбољим навијачима света, стигао сам и до београдског. Он се у многоме разлику од оног у Риму, између Роме и Лација, јер тамо се један тим бори за титулу, а други не, док ће овде бити луђа атмосфера зато што су два кандидаза за трофеј”, додао је Умар Садик.

НИЈЕ ТАЧНО ДА ЈЕ БИЛА ФРКА СА ЏЕРАРДОМ

Још 2016. довела је Рома Садика, али му никад није дала праву шансу, већ га је слала на позајмице. Ова у Партизану је шеста за три и по године.

“Кад имате 19 година, колико је било мени у тренутку потписа за Римљане, логично је да вас третирају као младог играча, шаљу на зајмове. У животу морате да се борите, а ја се надам да ћу овде успети. У холандској Бреди ми је било ОК, са Перуђом смо ушли у плеј-оф, не и Серију А, док у Глазгов Ренџерсу није ишло. Читао сам да је било проблема између Џерарда и мене, али ја тако нешто никад нисам рекао, све су то приче из медија. Није испало како смо хтели, али сам захвалан Шкотима што су ми дали шансу”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар