Umar Sadik puca visoko!

Došao sam da budem bolji od Tariba Vesta! Nigerijac objasnio šta ga je motivisalo da prihvati ponudu Partizana.

Fudbal 04.07.2019 | 22:30
Umar Sadik puca visoko!
Svi njegovi zemljaci u Partizanu su uspeli. Ili su bili miljenici navijača ili su značajno doprineli uspesima kluba u prvim godinama novog milinijuma. Zato se i Umar Sadik nada da će nastaviti stazama kojima su svojevremeno gazili Taribo Vest u Ligi šampiona, te Ifeani Emeghara i Obiora Odita u preteči današnje Lige Evrope.

Četvrti Nigerijac u istoriji crno-belih jutros je odradio prvi trening pod komandom Sava Miloševića, a zatim se predstavio srpskoj javnosti, ostavljajući utisak momka koji želi da baš u Humskoj napravi iskorak u karijeri. Posebno je motivisan da to bude baš u Beogradu, baš u Partizanu.

“Taribo je legenda u mojoj zemlji, ali nadam se da ću ja biti najbolji Nigerijac koji je ikad igrao za ovaj klub. Zato sam i došao”, puca visoko Umar Sadik.

Kaže, kad je stigao poziv iz Srbije, oberučke ga je prihvatio.

“Imao sam dosta ponuda, ali nisam mogao da kažem “ne” Partizanu. Pogotovo ne posle načina na koji su mi prišli i predočili da žele da me angažuju. Ne želim da otkrivam ko je čovek koji me je preporučio crno-belima, jer možda nije njihov navijač, da mu ne pravim probleme, međutim, posle svih informacija o timu, navijačima i gradu nisam imao dilemu da li dolazim”, poručio je Umar Sadik.

Partizan je platio Romi 100.000 evra za jednogodišnju pozajmicu, a narednog leta će imati parvo da otkupi špica za 1.600.000 evra. Da bi se to desilo moraće Sadik da bude, po brojkama, na nivou, recimo, Rikarda Gomeša, strelca 26 golova minule sezone.

“Kao perfesionalac, moj zadatak je da pružim sve što mogu navijačima i ekipi. Nadam se da ćemo zajedno napraviti velike stvari. Moja obaveza, kao špica, jeste da dajem golove. Koliko god da ste dobri u drugim segmentima, niko vas neće gledati, niti pamtiti, ako ne tresete mreže. Ako bih dao između 20 i 30 golova to bi bilo dobro za moju reputaciju, valjda bi bilo ok”.

Sadik jedva čeka da se oproba i u beogradskom večitom derbiju.

“Rivalstvo između Partizana I Crvene zvezde je jedno od najvećih na planeti. Baš dobar, težak derbi. I pre dolaska u Partizan, raspitujući se o najboljim navijačima sveta, stigao sam i do beogradskog. On se u mnogome razliku od onog u Rimu, između Rome i Lacija, jer tamo se jedan tim bori za titulu, a drugi ne, dok će ovde biti luđa atmosfera zato što su dva kandidaza za trofej”, dodao je Umar Sadik.

NIJE TAČNO DA JE BILA FRKA SA DŽERARDOM

Još 2016. dovela je Roma Sadika, ali mu nikad nije dala pravu šansu, već ga je slala na pozajmice. Ova u Partizanu je šesta za tri i po godine.

“Kad imate 19 godina, koliko je bilo meni u trenutku potpisa za Rimljane, logično je da vas tretiraju kao mladog igrača, šalju na zajmove. U životu morate da se borite, a ja se nadam da ću ovde uspeti. U holandskoj Bredi mi je bilo OK, sa Peruđom smo ušli u plej-of, ne i Seriju A, dok u Glazgov Rendžersu nije išlo. Čitao sam da je bilo problema između Džerarda i mene, ali ja tako nešto nikad nisam rekao, sve su to priče iz medija. Nije ispalo kako smo hteli, ali sam zahvalan Škotima što su mi dali šansu”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar