Родри други најскупљи фудбалер у историји Грађана!

Манчестер Сити представио појачање од 70. 000. 000 евра.

Фудбал 04.07.2019 | 20:10
Родри други најскупљи фудбалер у историји Грађана!
И друго летње појачање стигло је у Манчестер Сити. Оно је уједно и најзвучније, а ради се о младом шпанском везисти Родрију (23), који је дошао из Атлетико Мадрида за чак 70.000.000 евра. 

Родри је и друго најскупље појачање у историји Грађана. На врху је остао Кевин де Брујне са 76.000.000 евра, али је Шпанац данас прескочио Ријада Мареза који је прошлог лета плаћен Лестеру 67.800.000 европских новчаница. Дефанзивни везиста је потписао уговор са Манчестер Ситијем на пет сезона и то само дан после земљака Анхелиња који је дошао из ПСВ Ајндховена.

На промоцији у дресу Грађана Родри је имао само речи хвале и дивљења према новом клубу.

"Оно што је Манчестер Сити урадио у протекле две године је запањујуће. Једва чекам да постанем део овако талентованог тима. Није само ствар у освајању титула, већ у начину на који се до њих долази, играјући нападачки фудбал нон-стоп. То је стил који ме узбуђује и привлачи, као и клупске амбиције. Једва чекам да почнем да радим са Пепом Гвардиолом и саиграчима и надам се да ћемо сви заједно достигнути невиђене резултате следеће године", поручио је Родри. 

Ситијев директор фудбала Чики Бегеристајн такође је задовољан куповином земљака.

"Родри се показао као екстремно талентовани фудбалер, млади везиста, који има све атрибуте који смо тражили. Дефанзивно је јако вредан и одличан у поседу и уверени смо да смо изабрали правог фудбалер", нахвалио је челник скупоцено појачање.

Родри ће у новом тиму носити дрес са бројем 18, уместо 16, коју је носио у Атлетику прошле године.

Шпански дефанзивни везиста је за само годину дана готово утростучио цену пошто га је мадридски клуб купио од Виљареала за само 25.000.000 прошлог лета. Прелазак на Острво му је велика шанса, а од њега се очекује да у догледно време замени искусног Бразилца Фернадниња.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар