Rodri drugi najskuplji fudbaler u istoriji Građana!

Mančester Siti predstavio pojačanje od 70. 000. 000 evra.

Fudbal 04.07.2019 | 20:10
Rodri drugi najskuplji fudbaler u istoriji Građana!
I drugo letnje pojačanje stiglo je u Mančester Siti. Ono je ujedno i najzvučnije, a radi se o mladom španskom vezisti Rodriju (23), koji je došao iz Atletiko Madrida za čak 70.000.000 evra. 

Rodri je i drugo najskuplje pojačanje u istoriji Građana. Na vrhu je ostao Kevin de Brujne sa 76.000.000 evra, ali je Španac danas preskočio Rijada Mareza koji je prošlog leta plaćen Lesteru 67.800.000 evropskih novčanica. Defanzivni vezista je potpisao ugovor sa Mančester Sitijem na pet sezona i to samo dan posle zemljaka Anhelinja koji je došao iz PSV Ajndhovena.

Na promociji u dresu Građana Rodri je imao samo reči hvale i divljenja prema novom klubu.

"Ono što je Mančester Siti uradio u protekle dve godine je zapanjujuće. Jedva čekam da postanem deo ovako talentovanog tima. Nije samo stvar u osvajanju titula, već u načinu na koji se do njih dolazi, igrajući napadački fudbal non-stop. To je stil koji me uzbuđuje i privlači, kao i klupske ambicije. Jedva čekam da počnem da radim sa Pepom Gvardiolom i saigračima i nadam se da ćemo svi zajedno dostignuti neviđene rezultate sledeće godine", poručio je Rodri. 

Sitijev direktor fudbala Čiki Begeristajn takođe je zadovoljan kupovinom zemljaka.

"Rodri se pokazao kao ekstremno talentovani fudbaler, mladi vezista, koji ima sve atribute koji smo tražili. Defanzivno je jako vredan i odličan u posedu i uvereni smo da smo izabrali pravog fudbaler", nahvalio je čelnik skupoceno pojačanje.

Rodri će u novom timu nositi dres sa brojem 18, umesto 16, koju je nosio u Atletiku prošle godine.

Španski defanzivni vezista je za samo godinu dana gotovo utrostučio cenu pošto ga je madridski klub kupio od Viljareala za samo 25.000.000 prošlog leta. Prelazak na Ostrvo mu je velika šansa, a od njega se očekuje da u dogledno vreme zameni iskusnog Brazilca Fernadninja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar