Предсједник Бразила "покварио" ВАР - довољно за финале!

Јужноамеричка фудбалска федерација признала да ВАР није радио и судија није могао да провери спорне ситуације на мечу Бразил - Аргентина. Изгледа да је криво обезбеђење председника Бразила.

Фудбал 04.07.2019 | 18:49
Предсједник Бразила "покварио" ВАР - довољно за финале!
Бесни су били, а и даље су Аргентинци после елиминације у полуфиналу Копа Америка од Бразила (0:2). 

"Гаучоси" овај пут кривца нису пронашли у селектору, Лионелу Месију или неком трећем из свог табора, већ су за испадање са континенталног шампионата директно оптужили главног судију Родија Замбрана из Еквадора.

Посебно је љут био капитен Аргентине, који је после утакмице кратко поручио: "Надам се да ће ЦОНМЕБОЛ нешто учинити. Ма мислим да неће јер Бразил контролише све. Јако је компликовано", рекао је Меси.

Аргентина се жалила на две спорне ситуације у казненом простору Бразила, сматрајући да је оштећена за два пенала. Судија Замбрана није могао да их провери јер ВАР у том тренутку није радио.

Због чега?

Изгледа да је кривац председник Бразила, тачније његово обезбеђење. Јужноамеричка фудбалска федерација је признала да видео технологија у једном периоду утакмице није била у функцији, а бразилски "Глобо" сазнаје разлоге. Обезбеђење председника је у међусобној комуникацији користило исте фреквенције које и судијска екипа.

Интервенисала је телекомуникацијска компанија Анател и средила проблем, али то је слаба утеха за Аргентинце, који сматрају да ништа није ствар случајности, јер су управо они у том периоду оштећени.

Занимљиво да је већина која је гледала утакмицу из Бело Хоризонтеа видела чист пенал када је Куна Агуера прво руком, а затим и ногом срушио Дани Алвеш, али не и судија.



У другој ситуацији је Артур ударио Отамендија…



Уосталом, погледајте сами... Аргентинци су потпуно у праву!



У финалу Копа Америка играће Бразил и Перу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар