Predsjednik Brazila "pokvario" VAR - dovoljno za finale!

Južnoamerička fudbalska federacija priznala da VAR nije radio i sudija nije mogao da proveri sporne situacije na meču Brazil - Argentina. Izgleda da je krivo obezbeđenje predsednika Brazila.

Fudbal 04.07.2019 | 18:49
Predsjednik Brazila "pokvario" VAR - dovoljno za finale!
Besni su bili, a i dalje su Argentinci posle eliminacije u polufinalu Kopa Amerika od Brazila (0:2). 

"Gaučosi" ovaj put krivca nisu pronašli u selektoru, Lionelu Mesiju ili nekom trećem iz svog tabora, već su za ispadanje sa kontinentalnog šampionata direktno optužili glavnog sudiju Rodija Zambrana iz Ekvadora.

Posebno je ljut bio kapiten Argentine, koji je posle utakmice kratko poručio: "Nadam se da će CONMEBOL nešto učiniti. Ma mislim da neće jer Brazil kontroliše sve. Jako je komplikovano", rekao je Mesi.

Argentina se žalila na dve sporne situacije u kaznenom prostoru Brazila, smatrajući da je oštećena za dva penala. Sudija Zambrana nije mogao da ih proveri jer VAR u tom trenutku nije radio.

Zbog čega?

Izgleda da je krivac predsednik Brazila, tačnije njegovo obezbeđenje. Južnoamerička fudbalska federacija je priznala da video tehnologija u jednom periodu utakmice nije bila u funkciji, a brazilski "Globo" saznaje razloge. Obezbeđenje predsednika je u međusobnoj komunikaciji koristilo iste frekvencije koje i sudijska ekipa.

Intervenisala je telekomunikacijska kompanija Anatel i sredila problem, ali to je slaba uteha za Argentince, koji smatraju da ništa nije stvar slučajnosti, jer su upravo oni u tom periodu oštećeni.

Zanimljivo da je većina koja je gledala utakmicu iz Belo Horizontea videla čist penal kada je Kuna Aguera prvo rukom, a zatim i nogom srušio Dani Alveš, ali ne i sudija.



U drugoj situaciji je Artur udario Otamendija…



Uostalom, pogledajte sami... Argentinci su potpuno u pravu!



U finalu Kopa Amerika igraće Brazil i Peru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar