WБ - Томић није хтио да игра: Казна 45.000 фунти!

Вимблдон не прашта: Томић кажњен због тога што "није био на професионалном нивоу"! Очајна представа контроверзног Аустралијанца у првом колу против Цонге коштала га је 45. 000 фунти и нове бламаже!

Тенис 04.07.2019 | 18:37
WБ - Томић није хтио да игра: Казна 45.000 фунти!
Један од најконтроверзнији активних тенисера, Бернард Томић поново се нашао у центру пажње. Ћудљиви 26-годишњак је кажњен од стране Вимблдона са 45.000 фунти због катарстрофалне представе у првом колу против Жоа Вилфреда Цонге.

Сусрет је трајао мање од сат времена, то јест тачно 58 минута, што је заиста чудно када се игра на три сета. Француз је готово без проливеног зноја славио са 6:2, 6:1 и 6:4, док се Аустралијанац шетао тереном, а сервисе противника пречесто само пратио погледом те је Француз за то кратко време имао чак 39 винера и 21 ас. Поврх свега, Томић је игнорисањем питања о чудним догађањима са меча максимално скратио потоњу конференицју за медије која је трајала тек неколико минута.



Одлука о казни је донешена по правилима, тврде Енглези, што доказују и званичним дописом Правилника гренд слема у коме се налази део за прво коло, а он гласи:

"Од свих играча се очекује да буду професионални на сваком гренд слем мечу. Што се тиче првог кола, ако је мишљење Судије да играч није био на професионалном нивоу, Судија може да одлучи да се играча казни до суме која се добија за учешће у првом колу", а у наставку се изриче казна, "Мишљење је Судије да Бернард Томић није достигао очекивани професионални ниво на мечу првог кола против Жоа Вилфреда Цонге, те ће зато бити кажњен са максималном сумом од 45.000 £ која ће му се одбити од награде".

Колико је меч био чудан може се добро видети из статистике.



Ово није први пут да најпрестижнији тениски турнир кажњава Томића, што се догодило и 2017. када је одглумио повреду на мечу против Мише Зверева. Аустралијанац овдашњег порекла, који је и званично променио презиме у Томиц, то јест Томик, један је од двојице енфант террибле-а аустралијског и светског белог спорта, поред наравно Ника Кирјоса. Као и две и по године млађи му колега и он је био неизмерно талентован, али је губио мотивацију и често је играо "по своме" када му се не игра, због чега је и раније кажњаван. Наравно, дешава му се да пређе границу доброг укуса на интервјуима или конференцијама за штампу. Тренутно је 96. на свету, а  најбољи пласман му је био 17. место.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар