WB - Tomić nije htio da igra: Kazna 45.000 funti!

Vimbldon ne prašta: Tomić kažnjen zbog toga što "nije bio na profesionalnom nivou"! Očajna predstava kontroverznog Australijanca u prvom kolu protiv Conge koštala ga je 45. 000 funti i nove blamaže!

Tenis 04.07.2019 | 18:37
WB - Tomić nije htio da igra: Kazna 45.000 funti!
Jedan od najkontroverzniji aktivnih tenisera, Bernard Tomić ponovo se našao u centru pažnje. Ćudljivi 26-godišnjak je kažnjen od strane Vimbldona sa 45.000 funti zbog katarstrofalne predstave u prvom kolu protiv Žoa Vilfreda Conge.

Susret je trajao manje od sat vremena, to jest tačno 58 minuta, što je zaista čudno kada se igra na tri seta. Francuz je gotovo bez prolivenog znoja slavio sa 6:2, 6:1 i 6:4, dok se Australijanac šetao terenom, a servise protivnika prečesto samo pratio pogledom te je Francuz za to kratko vreme imao čak 39 vinera i 21 as. Povrh svega, Tomić je ignorisanjem pitanja o čudnim događanjima sa meča maksimalno skratio potonju konferenicju za medije koja je trajala tek nekoliko minuta.



Odluka o kazni je donešena po pravilima, tvrde Englezi, što dokazuju i zvaničnim dopisom Pravilnika grend slema u kome se nalazi deo za prvo kolo, a on glasi:

"Od svih igrača se očekuje da budu profesionalni na svakom grend slem meču. Što se tiče prvog kola, ako je mišljenje Sudije da igrač nije bio na profesionalnom nivou, Sudija može da odluči da se igrača kazni do sume koja se dobija za učešće u prvom kolu", a u nastavku se izriče kazna, "Mišljenje je Sudije da Bernard Tomić nije dostigao očekivani profesionalni nivo na meču prvog kola protiv Žoa Vilfreda Conge, te će zato biti kažnjen sa maksimalnom sumom od 45.000 £ koja će mu se odbiti od nagrade".

Koliko je meč bio čudan može se dobro videti iz statistike.



Ovo nije prvi put da najprestižniji teniski turnir kažnjava Tomića, što se dogodilo i 2017. kada je odglumio povredu na meču protiv Miše Zvereva. Australijanac ovdašnjeg porekla, koji je i zvanično promenio prezime u Tomic, to jest Tomik, jedan je od dvojice enfant terrible-a australijskog i svetskog belog sporta, pored naravno Nika Kirjosa. Kao i dve i po godine mlađi mu kolega i on je bio neizmerno talentovan, ali je gubio motivaciju i često je igrao "po svome" kada mu se ne igra, zbog čega je i ranije kažnjavan. Naravno, dešava mu se da pređe granicu dobrog ukusa na intervjuima ili konferencijama za štampu. Trenutno je 96. na svetu, a  najbolji plasman mu je bio 17. mesto.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar