Де Лихт на чекању: Јуве би да изради Ајакс!

Извесни трансфер се претвара у сапуницу. . .

Фудбал 04.07.2019 | 16:17
Де Лихт на чекању: Јуве би да изради Ајакс!
Ајакс је од самог старта ставио до знања свим потенцијаним купцима да је цена једног од најталентованијих штопера на свету Матијса Де Лихта 75.000.000 евра и да их никакви преговори и натезања не занимају. Али, Јувентус као Јувентус, увек гледа да искористи сва могућа средства и спусти цену, а у овом случају има два адута у рукама да "изваћари" Копљанике.

Први је чињеница да имају договор са фудбалером, млади Холанђанин би требало да се пресели у Торино за 12.000.000 евра по сезони, а други адут у рукама Старе даме је добар однос са Мином Рајолом, менаџером Ајаксовог дефанзивца, преко којег су остварили прелиминарни контакт још крајем претходне сезоне. И управо је Рајола кључни човек у покушају да се спусти цена за Де Лихта, а као награду добиће већу менаџерску комисију. Логично.

Стара дама је касно синоћ, према наводима Ђанлуке Ди Марција, у Амстердам послала прву формалну понуду која гласи 55.000.000 евра одмах + 10.000.000 кроз бонусе, али то тешко да ће задовољити Марка Овермарса и компанију која руководи Ајаксом. То је и знатно мање од онога што нуди Пари Сен Жермен за Де Лихта, па тешко да ће Копљаници рећи "да", иако је штопер, наводно, већ одлучио да се пресели у Торино.

У сваком случају, не гине нам још једна трансфер сапуница, а ко ће имати више нерава и бити мудрији, показаће време.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар