De Liht na čekanju: Juve bi da izradi Ajaks!

Izvesni transfer se pretvara u sapunicu. . .

Fudbal 04.07.2019 | 16:17
De Liht na čekanju: Juve bi da izradi Ajaks!
Ajaks je od samog starta stavio do znanja svim potencijanim kupcima da je cena jednog od najtalentovanijih štopera na svetu Matijsa De Lihta 75.000.000 evra i da ih nikakvi pregovori i natezanja ne zanimaju. Ali, Juventus kao Juventus, uvek gleda da iskoristi sva moguća sredstva i spusti cenu, a u ovom slučaju ima dva aduta u rukama da "izvaćari" Kopljanike.

Prvi je činjenica da imaju dogovor sa fudbalerom, mladi Holanđanin bi trebalo da se preseli u Torino za 12.000.000 evra po sezoni, a drugi adut u rukama Stare dame je dobar odnos sa Minom Rajolom, menadžerom Ajaksovog defanzivca, preko kojeg su ostvarili preliminarni kontakt još krajem prethodne sezone. I upravo je Rajola ključni čovek u pokušaju da se spusti cena za De Lihta, a kao nagradu dobiće veću menadžersku komisiju. Logično.

Stara dama je kasno sinoć, prema navodima Đanluke Di Marcija, u Amsterdam poslala prvu formalnu ponudu koja glasi 55.000.000 evra odmah + 10.000.000 kroz bonuse, ali to teško da će zadovoljiti Marka Overmarsa i kompaniju koja rukovodi Ajaksom. To je i znatno manje od onoga što nudi Pari Sen Žermen za De Lihta, pa teško da će Kopljanici reći "da", iako je štoper, navodno, već odlučio da se preseli u Torino.

U svakom slučaju, ne gine nam još jedna transfer sapunica, a ko će imati više nerava i biti mudriji, pokazaće vreme.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar