Ђиђи је стигао - легенда поново у Јувентусу!

Навијачи и новинари дочекали Буфона у четвртак ујутру у клупском кампу Јувентуса. Преглеси, па потпис.

Фудбал 04.07.2019 | 15:39
Ђиђи је стигао - легенда поново у Јувентусу!
Излет у Париз, па назад у Торино…

У Јувентусу ће дефинитивно дочекати крај један од најбољих голмана свих времена. Ђанлуиђи Буфон вратио се у "стару даму" у 42. години.

За "бјанконере" бранио је 17 година, а онда на крају претпрошле сезоне опростио. Чинило се да је "Ђиђи" одлучио да окачи рукавице и копачке о клин, али је понуда Пари сен Жермена била "јача", па је на кратко "скокнуо" до Париза. После годину дана међу стативама "светаца", Буфон не да није завршио каријеру, већ се вратио у Јувентусу, како би потукао још неке рекорде.

Списак клубова који га је желео овог лета био је подужи. Тражили су га Парма, Аталанта, Лидс, па чак и Палмеирас… Али, Јуве је био на првом месту.

Када је у четвртак рано ујутру својим џипом стигао у клупски камп, већ су га чекали бројни навијачи Јувентуса. Нису му замерили што је отишао у ПСЖ, једноставно "Гранде Ђиђи" је легенда Јувентуса и увек је добродошао.

Делио је аутограме, фотографисао се, грлио, руковао… 

Буфон би данас требало да потпише уговор на годину дана вредан 1,5 милиона долара.

Наредне сезоне имаће другачију улогу, браниће, али неће бити први голман, већ то и даље остати Војчек Шћесни. Следећег лета чека га клупска фотеља…

Повратак у клуб с којим је освојио девет титула првака Италије, четири пехара Купа Италије и пет трофеја у Суперкупу, је рекло би се, логичан потез, међутим, италијански медији открили су детаље из његовог уговора који показују и скривене мотиве зашто се одлучио баш за Јуве.

Италијанска “Република” објавила је да ће он у уговору имати клаузулу према којој мора да наступи на осам првенствених мечева и два у Лиги шампиона.

Зашто баш ОСАМ?

Ђанлуиђи Буфон је у дресу Парме и Јувентуса одиграо укупно 640 мечева у Серији А и недостаје му управо осам утакмица да претекне Паола Малдинија, који је рекордер са 647 утакмица у дресу Милана.

Након свега што је чинио у дресу Јувентуса, којем је остао веран и после избацивања “Старе даме” у Серију Б због афере “Калчополи”, нема сумње да ће му клуб из Торина изаћи у сусрет.

Буфон би теоретски могао да обори још неколико рекорда, па можда ни она клаузула о два гарантована меча у Лиги шампиона није случајност.

Најстарији играч који је освојио Лигу шампиона је тренутно Алесандро Костакурта са 41 годином и 29 дана, што би Буфон надмашио, уколико Јувентус успе наредне сезоне да се домогне трофеја.

Буфон не може следеће сезоне да надмаши Марка Балоту који је најстарији играч који је наступио на утакмици Лиге шампиона са 43 године и 253 дана, али може да постане најстарији голман који је наступио у финалу, јер тренутно овај рекорд припада Дину Зофу – 41 година и 86 дана.

И за крај, Буфон може да надмаши још један рекорд Паола Малдинија.

Легендарни дефанзивац Милана је најстарији капитен који је подигао пехар Лиге шампиона, учинио је то 2007. у Атини након победе Милана 2:1 против Ливерпула, са 38 година и 331 даном.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар