Điđi je stigao - legenda ponovo u Juventusu!

Navijači i novinari dočekali Bufona u četvrtak ujutru u klupskom kampu Juventusa. Preglesi, pa potpis.

Fudbal 04.07.2019 | 15:39
Điđi je stigao - legenda ponovo u Juventusu!
Izlet u Pariz, pa nazad u Torino…

U Juventusu će definitivno dočekati kraj jedan od najboljih golmana svih vremena. Đanluiđi Bufon vratio se u "staru damu" u 42. godini.

Za "bjankonere" branio je 17 godina, a onda na kraju pretprošle sezone oprostio. Činilo se da je "Điđi" odlučio da okači rukavice i kopačke o klin, ali je ponuda Pari sen Žermena bila "jača", pa je na kratko "skoknuo" do Pariza. Posle godinu dana među stativama "svetaca", Bufon ne da nije završio karijeru, već se vratio u Juventusu, kako bi potukao još neke rekorde.

Spisak klubova koji ga je želeo ovog leta bio je poduži. Tražili su ga Parma, Atalanta, Lids, pa čak i Palmeiras… Ali, Juve je bio na prvom mestu.

Kada je u četvrtak rano ujutru svojim džipom stigao u klupski kamp, već su ga čekali brojni navijači Juventusa. Nisu mu zamerili što je otišao u PSŽ, jednostavno "Grande Điđi" je legenda Juventusa i uvek je dobrodošao.

Delio je autograme, fotografisao se, grlio, rukovao… 

Bufon bi danas trebalo da potpiše ugovor na godinu dana vredan 1,5 miliona dolara.

Naredne sezone imaće drugačiju ulogu, braniće, ali neće biti prvi golman, već to i dalje ostati Vojček Šćesni. Sledećeg leta čeka ga klupska fotelja…

Povratak u klub s kojim je osvojio devet titula prvaka Italije, četiri pehara Kupa Italije i pet trofeja u Superkupu, je reklo bi se, logičan potez, međutim, italijanski mediji otkrili su detalje iz njegovog ugovora koji pokazuju i skrivene motive zašto se odlučio baš za Juve.

Italijanska “Republika” objavila je da će on u ugovoru imati klauzulu prema kojoj mora da nastupi na osam prvenstvenih mečeva i dva u Ligi šampiona.

Zašto baš OSAM?

Đanluiđi Bufon je u dresu Parme i Juventusa odigrao ukupno 640 mečeva u Seriji A i nedostaje mu upravo osam utakmica da pretekne Paola Maldinija, koji je rekorder sa 647 utakmica u dresu Milana.

Nakon svega što je činio u dresu Juventusa, kojem je ostao veran i posle izbacivanja “Stare dame” u Seriju B zbog afere “Kalčopoli”, nema sumnje da će mu klub iz Torina izaći u susret.

Bufon bi teoretski mogao da obori još nekoliko rekorda, pa možda ni ona klauzula o dva garantovana meča u Ligi šampiona nije slučajnost.

Najstariji igrač koji je osvojio Ligu šampiona je trenutno Alesandro Kostakurta sa 41 godinom i 29 dana, što bi Bufon nadmašio, ukoliko Juventus uspe naredne sezone da se domogne trofeja.

Bufon ne može sledeće sezone da nadmaši Marka Balotu koji je najstariji igrač koji je nastupio na utakmici Lige šampiona sa 43 godine i 253 dana, ali može da postane najstariji golman koji je nastupio u finalu, jer trenutno ovaj rekord pripada Dinu Zofu – 41 godina i 86 dana.

I za kraj, Bufon može da nadmaši još jedan rekord Paola Maldinija.

Legendarni defanzivac Milana je najstariji kapiten koji je podigao pehar Lige šampiona, učinio je to 2007. u Atini nakon pobede Milana 2:1 protiv Liverpula, sa 38 godina i 331 danom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar