Лејди Гага нови члан Академије

Академија за филмску уметност и науку позвала је 842 професионалца из филмске индустрије да се придруже њиховим редовима ове године.

Забава 04.07.2019 | 10:19
Лејди Гага нови члан Академије
Лејди Гага, Винстон Дјук, Џими Бел, Елизабет Мос, Џема Чан, Вил Пултер, Клер Фој, Стерлинг К. Браун, Летиша Рајт, Том Холанд и Адел се налазе на списку глумаца, редитеља, писаца и осталих филмских делатника који су позвани да се прикључе Академији.

Академија за филмску уметност и науку је саопштила да половину позваних чине жене, да је 29 одсто небелачког порекла и да су позвани уметници из 59 различитих земаља.

Повод за овакав одабир нових чланова сигурно је и контроверза #ОсцарсСоWхите (Оскар је тако бео) која се појавила зато што међу номинованима за Оскара 2015. и 2016. године није било нити једног небелачког кандидата. У Академији се надају да ће нови чланови допринети равноправнијем и разноврснијем оцењивању.

Академија је 2018. године, према Холивуд репортеру, позвала 928 нових чланова, што је био рекордан број од 2015. године. Тако ће ове године међу члановима Академије бити за седам одсто више жена, него 2015. године.

Акадимија за филмску уметност и науку сада укључује нешто више од 10 хиљада чланова, од чега су 32 одсто жене и 16 одсто небелачких представника. На листи нових чланова се налази 21 добитник Оскара и 82 номинованих за ову престижну награду.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар