Голд куп: Неки нови Јенкији не дају круну!

Дошло време да се накриви Сомбреро! Американци се преко Јамајке домогли финала Голд купа - 3:1.

Фудбал 04.07.2019 | 10:35
Голд куп: Неки нови Јенкији не дају круну!
Селекција САД приказала је вероватно најбољу пратију на овогодишњем Голд купу и то када је било најпотребније у полуфиналу континенталног првенства против Јамајке. Тријумфом од 3:1 Јенкији су се пласирали у борбу за трофеј где их очекује стари ривал селекција Мексика.

И неће Сомбреросима бити лако пошто су Амери показали ноћас да њихова комбинација младости и искуства и те како уме да буде незгодна. Када је селектор Грег Берхалтер објавио списак многи су га критиковали да се превише ослонио на "истрошене и умишљене" звезде који нису успеле да се пласирају на претходни Мундијал. 

Утакмица са Јамајком у Нешвилу показала је ноћас сву моћ нове селекције САД-а која се осликава у младим лавовима Кристијану Пулишићу и Вестону Мекенију који су перфектно вођени од стране искуснијих Џозија Алтиодора и Мајкла Бредлија.

Нова звезда Челсија Пулишић је са два гола у другом полувремену (52', 87') оверио тријумф Амера, који је за тренутак угрозио Николсон смањивши резултат у 69. минуту после комбинације са Бејлијем. Американце је у предност рано довео везиста Шалкеа Мекени у деветом минуту и тиме наставио серију од по једног гола у сваком од мечева у нокаут фази.

Одлична форма живахних Американаца, иначе бранилаца титуле из 2017, као и њихових ривала из Мексика обећава узбудљиво финале шампионата Северне Америке. Оно је на програму у ноћи између недеље и понедељка у три сата по нашем времену.



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар