Gold kup: Neki novi Jenkiji ne daju krunu!

Došlo vreme da se nakrivi Sombrero! Amerikanci se preko Jamajke domogli finala Gold kupa - 3:1.

Fudbal 04.07.2019 | 10:35
Gold kup: Neki novi Jenkiji ne daju krunu!
Selekcija SAD prikazala je verovatno najbolju pratiju na ovogodišnjem Gold kupu i to kada je bilo najpotrebnije u polufinalu kontinentalnog prvenstva protiv Jamajke. Trijumfom od 3:1 Jenkiji su se plasirali u borbu za trofej gde ih očekuje stari rival selekcija Meksika.

I neće Sombrerosima biti lako pošto su Ameri pokazali noćas da njihova kombinacija mladosti i iskustva i te kako ume da bude nezgodna. Kada je selektor Greg Berhalter objavio spisak mnogi su ga kritikovali da se previše oslonio na "istrošene i umišljene" zvezde koji nisu uspele da se plasiraju na prethodni Mundijal. 

Utakmica sa Jamajkom u Nešvilu pokazala je noćas svu moć nove selekcije SAD-a koja se oslikava u mladim lavovima Kristijanu Pulišiću i Vestonu Mekeniju koji su perfektno vođeni od strane iskusnijih Džozija Altiodora i Majkla Bredlija.

Nova zvezda Čelsija Pulišić je sa dva gola u drugom poluvremenu (52', 87') overio trijumf Amera, koji je za trenutak ugrozio Nikolson smanjivši rezultat u 69. minutu posle kombinacije sa Bejlijem. Amerikance je u prednost rano doveo vezista Šalkea Mekeni u devetom minutu i time nastavio seriju od po jednog gola u svakom od mečeva u nokaut fazi.

Odlična forma živahnih Amerikanaca, inače branilaca titule iz 2017, kao i njihovih rivala iz Meksika obećava uzbudljivo finale šampionata Severne Amerike. Ono je na programu u noći između nedelje i ponedeljka u tri sata po našem vremenu.



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar