Мекинро: Како да побиједите Новака? Помолите се!

Бивши број један светског тениса, Американац Џон Мекинро, сматра да ће бити јако тешко победити Новака Ђоковића ове године на Вимблдону.

Тенис 04.07.2019 | 15:58
Мекинро: Како да побиједите Новака? Помолите се!
После још једне убедљиве партије и другог меча у којем није испустио ни сет, први играч света се пласирао у треће коло где га у петак очекује дуел са Пољаком Хубертом Хуркачем.

Мекинро, који у Лондону за ББЦ коментарише дешавања на Вимблдону, каже да ће бити потребно да неко одигра вансеријски или да има фантастичан сервис тог дана да би зауставио Србина на путу ка петој титули.

“Сад можете да видите зашто многи, укључујући и мене видимо Новака као првог фаворита да освоји трофеј. Мени на терену изгледа одлично. Његова кретња, понашање, став, интензитет – све је ту. Биће екстремно тешко победити га”, каже Мекинро.

Само дан раније, на питање тв водитељке Клер Болдинг и Бориса Бекера, на питање Болдингове како победити Ђоковића, Американац је само склопио руке, као да ће да се помоли, при том гледајући у небо!

То је Бориса Бекера и Клер Болдинг натерало да се насмеју, али Мекинро је у својим коментарима, барем кад је реч о тенису, крајње озбиљан.

“То вам је као да немате кад ни да размислите, ‘шта сад да радим’? Све се дешава јако брзо. Буквално као да сте сатерани уза зид кад играте са њим. Ипак, морате да тражите начин како да га победите. Морате имати ниво игре типа Федерера или Надала и довољно знања, или ћете једноставно бити почишћени са терена”.

“Биг Мек” је навео и конкретне примере.

“Раонић, не верујем да га је икад победио, или Андерсон, ти велики ударачи. Опелка је управо извојевао велику победу и биће све бољи и бољи. Ипак, то је превисок захтев за било ког играча и тренера како да смисли план после ког би стварно сви помислили, е сад стварно имамо шансу да нешто урадимо”, додао је Мекинро.

Уз све то, Мекинро је ових дана рекао и како је убеђен да Новак жели да обори рекорд Роџера Федерера.

“Срео сам једном Новака у Лос Анђелесу када је био на одмору, а Роџер је тада играо и освојио нешто. Рекао ми је нешто попут, ‘у реду, играћу до своје 36. или 37. То је било пре неколико година. Тако да он заиста мисли, ‘добро, освојићу још најмање четири или пет титула, доћи ћу до 20. титуле и урадићу нешто велико’.

И Бекер је сагласан са тим да Новак још може да стигне Роџера Федерера.

“Освојио је једном сва четири турнира у низу и мало се опустио, што је нормално, јр је имао 28. година. Вратио му се тај жар, мислим да је схватио да је и даље у лову на рекорде. Двадесет Гренд слем титула није немогуће освојити, нарочито јер је млађи од Федерера. Мође да победи на било којој подлози и то га чини опасним. Воли да је у књигама рекорда буде упамћен”, закључио је Бекер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар