Данило Пантић трећи пут на позајмици у Партизану!

Реално је! Чека се реакција из Лондона. . .

Фудбал 04.07.2019 | 13:45
Данило Пантић трећи пут на позајмици у Партизану!
У пројекцији Партизановог тима за такмичарску 2019/2020 једно место предвђено је и за – Данила Пантића.

Прича се ових дана највише о новајлији Умару Садику, приводе се крају послови на ангажману још два странца, можда у међувремену, као бонус, стигне још који фудбалер из Суперлиге, међутим, оперативци црно-белих усмерили су поглед и ка Лондону. Одатле чекају миг Челсија, а како сад ствари стоје, постоје велике шансе да им Плавци омогуће да офанзивни везни додатних 12 месеци проведе у Хумској 1. И то поново кроз позајмицу, што би значило да Пантић иде на пету узастопну позајмицу откако је под уговором са клубом из Лондона, трећу узастопну у средини у којој је поникао.

Још нема званичних информација, међутим, доста детаља указује да ће Челси бити широке руке и дозволити доскорашњем младом репрезентативцу, тренутно на одмору, да остане на Топчидерском брду. Први је жеља самог играча и људи из његовог окружења да ништа не мењају, да после сезона под командом Мирослава Ђукића и Зорана Мирковића, покуша да допринесе добрим играма и тиму Сава Милошевића. Други је, наравно, идеја самог Партизана, прецизиње чланова стручног штаба, да на располагању има фудбалера из “класе 1996”, посебно што је Пантић израдио сјајан однос са актуелним тренером још у време његовог директовања у ФСС.

Остаје само последња препрека, у виду дозволе Енглеза, мада, како се може чути, на Стамфорд бриџу су расположени да 23-годишњег везисту проследе Партизану. Претходних дана у Челсију су били опседнути преговорима са Френком Лампардом и неким битнијим трансферима, попут откупа Матеа Ковачића од Реала, па се не очекује да “случај Пантић” баш брзо дође на дневни ред. Но, кад се то деси, велике су шансе, макар такве наговештаје имају челници Партизана, да ће Данилу бити омогућено да настави да игра за црно-беле. О неком трајнијем ангажману, откупу уговора, није се ни говорило, јер је цена од 3.000.000 евра ван домашаја освајача српског купа. С друге стране, довољно је квалитетан играч да би Парни ваљак олако пропустио шансу да га има. Отуда су контакти са Челсијем учестали.

Евентуалним останком Данила Пантића, стручни штаб Партизана има би бар две опције у игри. Једног офанзивног везног и још једно крило. Што је најинтересантније, његов статус неће пореметити планове на довођењу иностраних новајлија на сличним позицијама. Једноставно, сезона је дуга, а у Хумској 1 се, како својевремено у ТВ спорту, воде паролом “потребан нам је сваки човек”.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар