WБ - Типсаревић: Попио сам пет диклофенака!

Али, изгубио сам јер је он био бољи! Три сата се Јанко Типсаревић борио са прошлогодишњим финалистом Кевином Андерсоном, али није успео да прође у треће коло Вимблдона.

Тенис 04.07.2019 | 13:26
WБ - Типсаревић: Попио сам пет диклофенака!
Штета, Јужноафриканац је имао више снаге, био је очигледно и спремнији и здравији па ће он играти против Аргентинца Гвиде Пеље.

Јанко Типсервић је још једном показао какав је борац, гутао је табелете, стискао зубе, али није имао довољно енергије да зада озбиљнији ударац горостасном Андерсону.

„Добар меч, био је бољи, криво ми је што нисам физички на свом нивоу, јер онда мислим да бих могао да победим. Он игра добро, али не игра на нивоу на ком је играо прошле године, просто јер није имао много мечева. Знам како игра, играо са неколико пута са њим. Јако је напредовао последњих неколико година. Ствар коју сам замаптио је његов ритерн. Мислим да нисам видео човека који је толико висок да тако добро ретернира. Моји сервиси нису брзи, али сви иду око негде око 200 на сат. Ваљда се и лопте толико рашчупаве да он са лакоћом враћа те сервисе и ту ми је правио проблем, јер је на мојим сервисима увек било доста борбе, а на његовим због тог убитачног сервиса је било њему лакше“, сумирао је Типсаревић утиске са тек завршеног меча.

И раније је више пута понављао да још не зна колико ће играти. Можда је ово био и његов последњи Вимблдон, па је било занимљиво чути која су му била најтежа и најлепша сећања.

“Најтеже сећање? Предаја Доналдсону у првом колу 2017. године, губио сам 5:0 у првом сету. Играо сам јако добро и имао сам врло добар жреб, друго коло Себаљос или Лоренци, треће коло Тим, четврто исто ОК. Условно речено, отворено. Тада ми је на тренингу пукла задња ложа коју сам претходно оперисао. Био сам спреман, баш добро играо и то ми је била катастрофа”, каже Јанко.

Онда о оном лепшем.

“Најлепше сећање је победа над Родиком који је тада био прошлогодишњи финалиста, у четири сета на Централном терену. Баш сам пре неколико дана вртео Јутуб и изашли су ми хајлајти тог меча. Не могу... Волим да играм на великим теренима, али лагао бих када бих рекао неку посебну успомену. Гонсалес је био пети на свету, зна да игра на трави, али ипак није исто на трави победити Родика и њега. Било је емотивније јер је било 8:6 у петом”, рекао је српски тенисер.

Остао је при раније изреченом да ће после УС Опена видети шта и како даље.

“Па направићу црту после УС Опена. И даље важи то што сам рекао. Кривим себе помало, од Ролан Гароса сам се много посветио тој експанзији Академије, иако ћемо то радити крајем 2019. и улазећи у 2020. То је увек тај зачарани круг где да бих био најбоље спреман и да би се надметао са најбољима, онда морам на тренинзима, колико год да је то мање него кад сам био млађи, да пролазим одеређене елементе и да ми буде тешко. Да трчим, радим, да бих добио Андерсона у пет сетова. А ја то не могу да радим на нивоу због физичких проблема које имам”, искрен је некада осми играч света.

И овог пута није могао да игра без таблета за болове.

“У меч сам ушао без икаквог бола, али се видело да нисам физички спреман и онда не само због тога, већ и због проклете десне ноге коју сам оперисао сто пута, тај ожиљак је почео јако да ме боли средином другог сета. Опет као и против Димитрова у Паризу, прогутао сам апотеку, било ми је баш мука, дошло ми је да повраћам. Али мало ми је и од тога мука да се стално вадим, али попио сам пет диклофенака, јуче један и данас четири да бих могао да играм. Нисам изгубио због тога, већ што је био бољи од мене. После УС Опена црта, па ћемо видети”, закључио је Типсаревић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар