WB - Tipsarević: Popio sam pet diklofenaka!

Ali, izgubio sam jer je on bio bolji! Tri sata se Janko Tipsarević borio sa prošlogodišnjim finalistom Kevinom Andersonom, ali nije uspeo da prođe u treće kolo Vimbldona.

Tenis 04.07.2019 | 13:26
WB - Tipsarević: Popio sam pet diklofenaka!
Šteta, Južnoafrikanac je imao više snage, bio je očigledno i spremniji i zdraviji pa će on igrati protiv Argentinca Gvide Pelje.

Janko Tipservić je još jednom pokazao kakav je borac, gutao je tabelete, stiskao zube, ali nije imao dovoljno energije da zada ozbiljniji udarac gorostasnom Andersonu.

„Dobar meč, bio je bolji, krivo mi je što nisam fizički na svom nivou, jer onda mislim da bih mogao da pobedim. On igra dobro, ali ne igra na nivou na kom je igrao prošle godine, prosto jer nije imao mnogo mečeva. Znam kako igra, igrao sa nekoliko puta sa njim. Jako je napredovao poslednjih nekoliko godina. Stvar koju sam zamaptio je njegov ritern. Mislim da nisam video čoveka koji je toliko visok da tako dobro reternira. Moji servisi nisu brzi, ali svi idu oko negde oko 200 na sat. Valjda se i lopte toliko raščupave da on sa lakoćom vraća te servise i tu mi je pravio problem, jer je na mojim servisima uvek bilo dosta borbe, a na njegovim zbog tog ubitačnog servisa je bilo njemu lakše“, sumirao je Tipsarević utiske sa tek završenog meča.

I ranije je više puta ponavljao da još ne zna koliko će igrati. Možda je ovo bio i njegov poslednji Vimbldon, pa je bilo zanimljivo čuti koja su mu bila najteža i najlepša sećanja.

“Najteže sećanje? Predaja Donaldsonu u prvom kolu 2017. godine, gubio sam 5:0 u prvom setu. Igrao sam jako dobro i imao sam vrlo dobar žreb, drugo kolo Sebaljos ili Lorenci, treće kolo Tim, četvrto isto OK. Uslovno rečeno, otvoreno. Tada mi je na treningu pukla zadnja loža koju sam prethodno operisao. Bio sam spreman, baš dobro igrao i to mi je bila katastrofa”, kaže Janko.

Onda o onom lepšem.

“Najlepše sećanje je pobeda nad Rodikom koji je tada bio prošlogodišnji finalista, u četiri seta na Centralnom terenu. Baš sam pre nekoliko dana vrteo Jutub i izašli su mi hajlajti tog meča. Ne mogu... Volim da igram na velikim terenima, ali lagao bih kada bih rekao neku posebnu uspomenu. Gonsales je bio peti na svetu, zna da igra na travi, ali ipak nije isto na travi pobediti Rodika i njega. Bilo je emotivnije jer je bilo 8:6 u petom”, rekao je srpski teniser.

Ostao je pri ranije izrečenom da će posle US Opena videti šta i kako dalje.

“Pa napraviću crtu posle US Opena. I dalje važi to što sam rekao. Krivim sebe pomalo, od Rolan Garosa sam se mnogo posvetio toj ekspanziji Akademije, iako ćemo to raditi krajem 2019. i ulazeći u 2020. To je uvek taj začarani krug gde da bih bio najbolje spreman i da bi se nadmetao sa najboljima, onda moram na treninzima, koliko god da je to manje nego kad sam bio mlađi, da prolazim odeređene elemente i da mi bude teško. Da trčim, radim, da bih dobio Andersona u pet setova. A ja to ne mogu da radim na nivou zbog fizičkih problema koje imam”, iskren je nekada osmi igrač sveta.

I ovog puta nije mogao da igra bez tableta za bolove.

“U meč sam ušao bez ikakvog bola, ali se videlo da nisam fizički spreman i onda ne samo zbog toga, već i zbog proklete desne noge koju sam operisao sto puta, taj ožiljak je počeo jako da me boli sredinom drugog seta. Opet kao i protiv Dimitrova u Parizu, progutao sam apoteku, bilo mi je baš muka, došlo mi je da povraćam. Ali malo mi je i od toga muka da se stalno vadim, ali popio sam pet diklofenaka, juče jedan i danas četiri da bih mogao da igram. Nisam izgubio zbog toga, već što je bio bolji od mene. Posle US Opena crta, pa ćemo videti”, zaključio je Tipsarević.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar