Огњен Кузмић поново у црвено-бијелом!

Српски центар Огњен Кузмић нови је кошаркаш Црвене звезде, саопштио је клуб с Малог Калемгдана.  Звезда - Реал - Звезда: Кузмић опет црвено-бијели! Послије двије године у Мадриду, српски центар поново постао члан Црвене звезде.

Кошарка 04.07.2019 | 10:16
Огњен Кузмић поново у црвено-бијелом!
Кузмић, који је у Црвеној звезди играо у сезони 2016/2017, претходне две године носио је дрес Реал Мадрида, али због повреде колена није провео много минута на терену.

Црвена звезда други дан заредом навијачима саопштава важне вести, пошто је у уторак вече Стратос Перпероглу продужио уговор са екипом.

Шампиона Србија и региона наредне сезоне очекује Евролига, а Кузмић је друго појачање овог лета – прво је Дерик Браун.

Прича се да је Чарлс Џенкинс веома близу повратка у Београд, а црвено-бели су уговоре до сада продужили са Билијем Бероном, Стратосом Перпероглуом, Мохамедом Фајеом, Боришом Симанићем и Бранком Лазићем.

Кузмић је 2015. године освојио НБА прстен са Голден Стејт Вориорсима, а играо је још за Малагу, Челик, Хувентут, Панатинаикос...

Шта се није догодило прошле зиме, јесте ове сриједе. И то пред поноћ!

Огњен Кузмић (29 година, 213 центиметара) поново је играч Црвене звезде, што је клуб са Малог Калемегдана најприје јасно наговијестио на свом Тwиттер профилу.

А, потом је потврдио и на клупском сајту.

"Центар репрезентације Србије и некадашњи играч Црвене звезде Огњен Кузмић вратио се међу црвено-бијеле, са којима је у сриједу потписао двогодишњи уговор!", саопштено је.

Какав прелазни рок на Малом Калемегдану! 

Репрезентативац Србије се после две године вратио у Црвену звезду и потписао двогодишњи уговор са српским и регионалним шампионом. Долази као слободан играч пошто му је истекао уговор са Реал Мадридом у који је пре две године отишао баш из Црвене звезде. 

Кузмић је дрес црвено-белих носио у сезони 2016/17 када је дошао из Панатинаикоса и бележио сјајне партије. Био је један од најдоминантнијих центара у Еврлиги и остао је Звездиним навијачима у сјајној успомени. Управо те сјајне партије су га препоручиле Реалу који је Звезди тада за обештећење платио око 300.000 евра и ангажовао српског центра пре Барселоне која га је такође хтела. А Кузмић је у Мадриду потписао двогодишњи уговор вредан 600.000 евра по сезони. 

Нажалост, већ после месец и кусур дана прве сезоне у Мадриду, Кузмић је доживео тешку повреду колена због које је морао да одсуствује са терена чак 11 месеци. Опоравио се, опет заиграо и после месец дана опет доживео повреду која га је два месеца одвојила од терена. Тада га је желела и подгоричка Будућност, али није прихватио њихов позив. Због повреда је минуле сезоне за Краљевиће у АЦБ лиги одиграо само седам утакмица, а у Евролиги пет мечева.

Опоравио се пред крај сезоне и тада је већ било јасно да га жели Црвена звезда. Клуб са Малог Калемгдана је дуго радио на трансферу српског репрезентативца и успео да га успешно реализује, иако је Кузмића желео и Виртус из Болоње. Тренер Милан Томич неће мочи да рачуна на поечтку припрема јер се Кузмић налази на списку од 18 играча у репрезентацији Србије који конкуришу за 12 места на Мундобаскету у Кини. 

Кузмић је треће велико појачање црвено-белих ове сезоне после Дерика Брауна из Анадолу Ефеса и Чарлса Џенкинса из Химкија. Пре тога је Црвена звезда потписала нове уговоре са носиоцима игре из минуле сезоне: Билијем Бероном, Стратосом Перпероглуом, Мохамедом Фајеом, Бранком Лазићем, Филипом Човићем и Боришом Симанићем. Кузмићев потпис не би требало да је последњи у овом прелазном року јер се очекује и звучно појачање на позицији плејмејкера. А можда и још неко попут још једног центра као што је Џејмс Гист. Али то ће зависити од статуса Оџа, Ристича и Јовановића јер Звезда сада са Кузмићем и њима тројицом има покер центара. 

Заиста спектакуларан прелазни рок Црвене звезде.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар