Ognjen Kuzmić ponovo u crveno-bijelom!

Srpski centar Ognjen Kuzmić novi je košarkaš Crvene zvezde, saopštio je klub s Malog Kalemgdana.  Zvezda - Real - Zvezda: Kuzmić opet crveno-bijeli! Poslije dvije godine u Madridu, srpski centar ponovo postao član Crvene zvezde.

Košarka 04.07.2019 | 10:16
Ognjen Kuzmić ponovo u crveno-bijelom!
Kuzmić, koji je u Crvenoj zvezdi igrao u sezoni 2016/2017, prethodne dve godine nosio je dres Real Madrida, ali zbog povrede kolena nije proveo mnogo minuta na terenu.

Crvena zvezda drugi dan zaredom navijačima saopštava važne vesti, pošto je u utorak veče Stratos Perperoglu produžio ugovor sa ekipom.

Šampiona Srbija i regiona naredne sezone očekuje Evroliga, a Kuzmić je drugo pojačanje ovog leta – prvo je Derik Braun.

Priča se da je Čarls Dženkins veoma blizu povratka u Beograd, a crveno-beli su ugovore do sada produžili sa Bilijem Beronom, Stratosom Perperogluom, Mohamedom Fajeom, Borišom Simanićem i Brankom Lazićem.

Kuzmić je 2015. godine osvojio NBA prsten sa Golden Stejt Voriorsima, a igrao je još za Malagu, Čelik, Huventut, Panatinaikos...

Šta se nije dogodilo prošle zime, jeste ove srijede. I to pred ponoć!

Ognjen Kuzmić (29 godina, 213 centimetara) ponovo je igrač Crvene zvezde, što je klub sa Malog Kalemegdana najprije jasno nagovijestio na svom Twitter profilu.

A, potom je potvrdio i na klupskom sajtu.

"Centar reprezentacije Srbije i nekadašnji igrač Crvene zvezde Ognjen Kuzmić vratio se među crveno-bijele, sa kojima je u srijedu potpisao dvogodišnji ugovor!", saopšteno je.

Kakav prelazni rok na Malom Kalemegdanu! 

Reprezentativac Srbije se posle dve godine vratio u Crvenu zvezdu i potpisao dvogodišnji ugovor sa srpskim i regionalnim šampionom. Dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Real Madridom u koji je pre dve godine otišao baš iz Crvene zvezde. 

Kuzmić je dres crveno-belih nosio u sezoni 2016/17 kada je došao iz Panatinaikosa i beležio sjajne partije. Bio je jedan od najdominantnijih centara u Evrligi i ostao je Zvezdinim navijačima u sjajnoj uspomeni. Upravo te sjajne partije su ga preporučile Realu koji je Zvezdi tada za obeštećenje platio oko 300.000 evra i angažovao srpskog centra pre Barselone koja ga je takođe htela. A Kuzmić je u Madridu potpisao dvogodišnji ugovor vredan 600.000 evra po sezoni. 

Nažalost, već posle mesec i kusur dana prve sezone u Madridu, Kuzmić je doživeo tešku povredu kolena zbog koje je morao da odsustvuje sa terena čak 11 meseci. Oporavio se, opet zaigrao i posle mesec dana opet doživeo povredu koja ga je dva meseca odvojila od terena. Tada ga je želela i podgorička Budućnost, ali nije prihvatio njihov poziv. Zbog povreda je minule sezone za Kraljeviće u ACB ligi odigrao samo sedam utakmica, a u Evroligi pet mečeva.

Oporavio se pred kraj sezone i tada je već bilo jasno da ga želi Crvena zvezda. Klub sa Malog Kalemgdana je dugo radio na transferu srpskog reprezentativca i uspeo da ga uspešno realizuje, iako je Kuzmića želeo i Virtus iz Bolonje. Trener Milan Tomič neće moči da računa na poečtku priprema jer se Kuzmić nalazi na spisku od 18 igrača u reprezentaciji Srbije koji konkurišu za 12 mesta na Mundobasketu u Kini. 

Kuzmić je treće veliko pojačanje crveno-belih ove sezone posle Derika Brauna iz Anadolu Efesa i Čarlsa Dženkinsa iz Himkija. Pre toga je Crvena zvezda potpisala nove ugovore sa nosiocima igre iz minule sezone: Bilijem Beronom, Stratosom Perperogluom, Mohamedom Fajeom, Brankom Lazićem, Filipom Čovićem i Borišom Simanićem. Kuzmićev potpis ne bi trebalo da je poslednji u ovom prelaznom roku jer se očekuje i zvučno pojačanje na poziciji plejmejkera. A možda i još neko poput još jednog centra kao što je Džejms Gist. Ali to će zavisiti od statusa Odža, Rističa i Jovanovića jer Zvezda sada sa Kuzmićem i njima trojicom ima poker centara. 

Zaista spektakularan prelazni rok Crvene zvezde.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar