WБ: Чудо од дјетета не стаје!

Коко Гоф наставља сан – тинејџерка одличном игром до трећег кола! Коко Гоф, петнаестогодишњакиња из САД, пласирала се у треће коло Вимблдона, пошто је у два сета (6:3, 6:3) савладала Магдалену Рибарикову.  Ова мала је чудо! "Коко" Гоф пише историју тениса! Средњошколка из Америке остварила и другу побједу на Вимблдону.

Тенис 04.07.2019 | 09:38
WБ: Чудо од дјетета не стаје!
Гоф, која је 313. тенисерка света, у наредној фази играће против Полоне Херцог, која је била боља од Медисон Киз.

Млада Американка одиграла је још један сјајан меч и после Венус Вилијамс, елиминисала је и искусну Рибарикову, која је дупло старија од ње.

Гоф није претрпела нити један брејк за сат времена и десет минута игре, чиме је још једном показала да није случајно на Вимблдону.

У првом сету одлучујући брејк направила је у шестом гему, док је у другом два пута одузела сервис Словакињи и заслужено се пласирала у наредно коло.

Још није комплетирано друго коло овогодишњег Вимблдона, а већ имамо сензацију о којој ће се дуго причати!

Средњошколка из Америке, 15-годишња Кори "Коко" Гоф уписала је и другу побједу на чувеном турниру, пошто је претходно савладала 24 године старију Венус Вилијамс. Петоструку освајачицу Вимблдона!

Млада тенисерка пуца од самопоуздања, а ове сриједе то је осјетила Словакиња Магдалена Рибарикова из Словачке. Такмичарка дупло старија од "Коко".

Тинејџерка је поново славила без изгубљеног сета - 6:3, 6:3 и пласирала се у треће коло гдје ће се састати са 28-годишњом Полоном Херцог из Словеније, 60. на WТА листи.

Кори Гоф је тренутно 273. на свијету, али сигурно ће значајно поправити пласман послије ових сјајних партија.

Видели смо у понедељак сузе на лицу Кори Гоф, након што је америчка тенисерка дошла до великог изненађења и тријумфа над Венус Вилијамс. И не би то уопште ни било толико изненађење, да ова тенисерка нема само 15 година и да је до године када је она рођена, Венус већ имала четири освојене гренд слем титуле.

Данас већ не можемо да говоримо о изненађењу, већ само можемо да констатујемо да је КориГоф прескочила још једну препреку на путу ка завршници Вимблдона на теренима Олд Ингланд Клуба. Она је данас у последњем мечу вечерњег дела програма савладала Магдалену Рибариковурезултатом 2:0 (6:3, 6:3).

Први сет показао нам је изузетну психичку стабилност Кори Гоф, нарочито на свом сервису. Америчка тенисерка није дозволила Рибариковој да дође ни до једне брејк лопте, док је са друге стране она узела брејк у шестом гему и одржала га све до краја. На крају, овај период игре је решила у своју корист резултатом 6:3.

Ни у другом сету није било ништа другачије. Рибарикова поново није ни видела брејк лопту на сервис Гофове, док је сама два пута успела да испусти сервис - прво у трећем, а потом у последњем, деветом гему. Американка је на крају овај сет добила са 6:3.

Кори Гоф ће меч трећег кола играти против словеначке тенисерке Полоне Херцог, која је у другом колу направила велико изненађење савладавши Медисон Киз са 2:0 (6:2, 6:4).

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар